Tämä kakku on kuin juhlapöydän kruunu. Viimeistele itse kakku herkullisilla praliineilla.

10–12 palaa

150 g piparkakkuja
75 g voita tai leivontamargariinia
½ rkl kaakaojauhetta

Täyte
6 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa,
esimerkiksi Philadelphia
2 dl turkkilaista jogurttia
1 prk (415/230 g) säilykepäärynöitä
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ tl inkiväärijauhetta
½ dl päärynälientä

Koristeeksi
suklaapraliineja ja -rakeita

  • Jauha piparkakut monitoimikoneessa. Sulata rasva ja lisää se kaakaojauheen kanssa jauhelman joukkoon. Vuoraa läpimitaltaan 24 sentin irtopohjavuokaleivinpaperilla. Painele keksimurut tiiviiksi pohjaksi.
  • Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja jogurtti.
  • Valuta päärynät, säästä osa liemestä.
  • Soseuta päärynät ja lisää sokerin ja mausteiden kanssa juusto-kermamassaan.
  • Kuumenna päärynäliemi kattilassa. Purista liivatelehdet mahdollisimman kuiviksi ja lisää kuumaan nesteeseen liukenemaan. Lisää liivateseos tasaisesti täytteeseen.
  • Kaada täyte kakkuvuokaan. Hyydytä viileässä vähintään 6 tuntia.
  • Koristele pinta praliineilla ja suklaarakeilla