Tämä kakku on kuin juhlapöydän kruunu. Viimeistele itse kakku herkullisilla praliineilla.

10–12 palaa

150 g piparkakkuja
75 g voita tai leivontamargariinia
½ rkl kaakaojauhetta

Täyte
6 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa,
esimerkiksi Philadelphia
2 dl turkkilaista jogurttia
1 prk (415/230 g) säilykepäärynöitä
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ tl inkiväärijauhetta
½ dl päärynälientä

Koristeeksi
suklaapraliineja ja -rakeita

  • Jauha piparkakut monitoimikoneessa. Sulata rasva ja lisää se kaakaojauheen kanssa jauhelman joukkoon. Vuoraa läpimitaltaan 24 sentin irtopohjavuokaleivinpaperilla. Painele keksimurut tiiviiksi pohjaksi.
  • Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja jogurtti.
  • Valuta päärynät, säästä osa liemestä.
  • Soseuta päärynät ja lisää sokerin ja mausteiden kanssa juusto-kermamassaan.
  • Kuumenna päärynäliemi kattilassa. Purista liivatelehdet mahdollisimman kuiviksi ja lisää kuumaan nesteeseen liukenemaan. Lisää liivateseos tasaisesti täytteeseen.
  • Kaada täyte kakkuvuokaan. Hyydytä viileässä vähintään 6 tuntia.
  • Koristele pinta praliineilla ja suklaarakeilla

Mehevä minttusuklaakakku on yllättävän helppo: sekoita vain kaikki aineet keskenään!

After eight -suklaakakku

12 palaa

6 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 dl ruokosokeria
1,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
4 kananmunaa
1,5 dl kuohukermaa
0,5 dl turkkilaista jogurttia tai bulgarianjogurttia
2 dl lämmintä vettä
0,5 dl rypsiöljyä

Väliin

100 g After Eight -minttusuklaata

Kuorrutus

300 g After Eight -minttusuklaata
½ dl kuohukermaa

Päälle

250 g vaaleansinistä sokerimassaa
Polka-karkkeja

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää kananmunat yksitellen. Kaada nesteet joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Kaada puolet taikinasta voideltuun, korppujauhotettuun 1,5 litran leipävuokaan. Asettele päälle After Eight -suklaita ja kaada lopputaikina vuokaan. Kypsennä 180-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Taikina saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi.
  3. Anna kakun jäähtyä. Kumoa ja tasoita tarvittaessa pinta. Halkaise kakku.
  4. Valmista kuorrutus. Sulata suklaa kerman kanssa kattilassa miedolla lämmöllä. Levitä puolet kuorrutteesta kakun väliin, loput päälle ja reunoille. Jäähdytä jääkaapissa.
  5. Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ja nosta kaulimen avulla kakun päälle. Siisti reunat. Koristele kakku Polka-karkeilla.

Vinkki! Jos et halua käyttää sokerimassaa, voit siivilöidä kakun päälle tomusokeria ja koristella sen pelkillä Polka-karkeilla. 

Puolukkapiiras saa pinnalleen rapean murupäällisen ja koko komeus nautitaan vaniljakastikkeen kera.

Pohja
1 dl piimää
1 muna
¾ dl juoksevaa margariinia
1 ½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa

Päälle
4–5 dl pakastepuolukoita

Muruseos
50 g voita
1 dl kaura- tai ruishiutaleita
½ dl sokeria

Tarjoiluun
vaniljakastiketta

  1. Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Voitele halkaisijaltaan 28 sentin piirasvuoka.
  2. Vatkaa piimän joukkoon muna. Lisää margariini, sokerit ja jauhot, joihin on yhdistetty sooda. Sekoita taikina.
  3. Levitä puolukat taikinan pinnalle.
  4. Sulata voi ja sekoita joukkoon hiutaleet sekä sokeri. Ripottele seos puolukoille.
  5. Paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
  6. Tarjoa piiraan kanssa vaniljakastiketta.

Katso nämä ihanat mustikkaherkut