Herkullinen aprikoosimaustekakku maistuu jo pikkuisen joululta.

noin 20 viipaletta

4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 ½ rkl piparkakkumaustetta
1 rkl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa
100 g voita tai leivonta­margariinia
2 dl aprikoosimarmeladia
1 prk (200 g) crème fraîchea

Täyte
noin 300 g tuoreita aprikooseja
sokeria
2 dl sakeaa jogurttia, turkkilaista tai kreikkalaista
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Väliin ja päälle
4–5 aprikoosia viipaloituna

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
  • Sekoita kuiva-aineet kulhossa.
  • Sulata rasva ja anna jäähtyä. Lisää rasvan joukkoon marmeladi ja crème fraîche ja sekoita hyvin kuiva-aineiden joukkoon.
  • Voitele ja jauhota pyöreä tai suorakaiteen muotoinen vuoka. Leikkaa pohjalle pitkä liuska leivinpaperia, jotta kakku on helppo poistaa vuoasta. Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  • Nosta vuoka ritilälle uunin alaosaan. Kypsennä noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä. Kumoa kakku vasta jäähtyneenä.
  • Pese ja halkaise aprikoosit ja poista kivet. Soseuta aprikoosit ja lisää sokeria makusi mukaan.
  • Sekoita jogurttiin sokerit ja vaahdotettu kerma.
  • Kokoa kakku. Halkaise pohja kahteen kolmeen osaan. Nosta alin pohja tarjoiluastiaan ja levitä sille aprikoosisosetta -viipaleita sekä jogurttivaahtoa. Tee samoin toinen kerros.
  • Koristele pinta jogurttivaahdolla ja aprikoosiviipaleilla.
     

Vinkki: Piparkakkumausteen korvaa 1 tl kanelia, 1 tl inkivääriä ja 1 tl jauhettua kardemummaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla