Herkullinen aprikoosimaustekakku maistuu jo pikkuisen joululta.
noin 20 viipaletta
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 ½ rkl piparkakkumaustetta
1 rkl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa
100 g voita tai leivontamargariinia
2 dl aprikoosimarmeladia
1 prk (200 g) crème fraîchea
Täyte
noin 300 g tuoreita aprikooseja
sokeria
2 dl sakeaa jogurttia, turkkilaista tai kreikkalaista
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
Väliin ja päälle
4–5 aprikoosia viipaloituna
- Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
- Sekoita kuiva-aineet kulhossa.
- Sulata rasva ja anna jäähtyä. Lisää rasvan joukkoon marmeladi ja crème fraîche ja sekoita hyvin kuiva-aineiden joukkoon.
- Voitele ja jauhota pyöreä tai suorakaiteen muotoinen vuoka. Leikkaa pohjalle pitkä liuska leivinpaperia, jotta kakku on helppo poistaa vuoasta. Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Nosta vuoka ritilälle uunin alaosaan. Kypsennä noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä. Kumoa kakku vasta jäähtyneenä.
- Pese ja halkaise aprikoosit ja poista kivet. Soseuta aprikoosit ja lisää sokeria makusi mukaan.
- Sekoita jogurttiin sokerit ja vaahdotettu kerma.
- Kokoa kakku. Halkaise pohja kahteen kolmeen osaan. Nosta alin pohja tarjoiluastiaan ja levitä sille aprikoosisosetta -viipaleita sekä jogurttivaahtoa. Tee samoin toinen kerros.
- Koristele pinta jogurttivaahdolla ja aprikoosiviipaleilla.
Vinkki: Piparkakkumausteen korvaa 1 tl kanelia, 1 tl inkivääriä ja 1 tl jauhettua kardemummaa.