Täydellinen täytekakku syntyy suklaasta, suklaamoussesta ja mustaherukkahillosta.

Pohja:

250 g taloussuklaata
100 g voita
5 isoa munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 ½ dl mustaherukka- tai vadelmahilloa
3 dl mustaherukoita

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Valkosuklaamousse:
100 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Kuorrute:

100 g taloussuklaata
100 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
1 rkl voita

  • Leivitä irtopohjainen kakkuvuoka, halkaisijaltaan noin 27 senttiä. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Sulata suklaa ja voi kattilassa. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi erillisessä kulhossa. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ainekset kevyesti tasaiseksi.
  • Kumoa taikina kakkuvuokaan ja paista uunin keskiosassa noin 30 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Kumoa ja jäähdytä kakkupohja.
  • Valmista valkosuklaamousse. Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa tai kattilassa. Lisää vaahdotettu kerma ja tuorejuusto.
  • Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen. Jos pinta on epätasainen, käännä kakku ylösalaisin ja tee pohjasta pinta. Sivele kerroksiin hilloa. Levitä valkosuklaamoussea ja ripottele marjoja.
  • Anna kakun vetäytyä kevyen painon alla seuraavaan päivään.
  • Levitä ohut kerros hilloa kakun pintaan. Lohko kuorrutetta varten suklaat kattilaan ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Lisää nokare voita.
  • Kaada suklaa hieman jäähtyneenä kakun päälle. Levitä lastalla tasaiseksi.

 9 suklaaherkkua

Vierailija

Kakku on pelkkää rasvaa !

Minäkin inhoan rasvaa ja tuossa sitä on myös sokeria ja paljon kolestrolia, mutta jos joku tarjoisi voisin pikkiriikkisen siivun maistaa, jos se olisi vielä laktoositon, muuten sanoisin , kiitos ei!

Olen innostunut seuraamaan TV:ssä Suomi/Ruotsi/Tanska jne leipoo-ohjelmaa ja kilpailijoina sekä miehiä että naisia. Upeita luomuksia saavat aikaiseksi.

Mitenkäs täällä? Ovatko miehet innostuneita nimenomaan kakkuja, piirakoita, pikkuleipiä ym. leipomaan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla