Täydellinen täytekakku syntyy suklaasta, suklaamoussesta ja mustaherukkahillosta.

Pohja:

250 g taloussuklaata
100 g voita
5 isoa munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 ½ dl mustaherukka- tai vadelmahilloa
3 dl mustaherukoita

Valkosuklaamousse:
100 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Kuorrute:

100 g taloussuklaata
100 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
1 rkl voita

  • Leivitä irtopohjainen kakkuvuoka, halkaisijaltaan noin 27 senttiä. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Sulata suklaa ja voi kattilassa. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi erillisessä kulhossa. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ainekset kevyesti tasaiseksi.
  • Kumoa taikina kakkuvuokaan ja paista uunin keskiosassa noin 30 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Kumoa ja jäähdytä kakkupohja.
  • Valmista valkosuklaamousse. Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa tai kattilassa. Lisää vaahdotettu kerma ja tuorejuusto.
  • Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen. Jos pinta on epätasainen, käännä kakku ylösalaisin ja tee pohjasta pinta. Sivele kerroksiin hilloa. Levitä valkosuklaamoussea ja ripottele marjoja.
  • Anna kakun vetäytyä kevyen painon alla seuraavaan päivään.
  • Levitä ohut kerros hilloa kakun pintaan. Lohko kuorrutetta varten suklaat kattilaan ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Lisää nokare voita.
  • Kaada suklaa hieman jäähtyneenä kakun päälle. Levitä lastalla tasaiseksi.

 9 suklaaherkkua

Vierailija

Maailman paras suklaakakku

Vierailija 26.05.2014 klo 18:24 Kakku on pelkkää rasvaa ! Minäkin inhoan rasvaa ja tuossa sitä on myös sokeria ja paljon kolestrolia, mutta jos joku tarjoisi voisin pikkiriikkisen siivun maistaa, jos se olisi vielä laktoositon, muuten sanoisin , kiitos ei!
Lue kommentti
Vierailija

Maailman paras suklaakakku

Olen innostunut seuraamaan TV:ssä Suomi/Ruotsi/Tanska jne leipoo-ohjelmaa ja kilpailijoina sekä miehiä että naisia. Upeita luomuksia saavat aikaiseksi. Mitenkäs täällä? Ovatko miehet innostuneita nimenomaan kakkuja, piirakoita, pikkuleipiä ym. leipomaan?
Lue kommentti

Mehevä minttusuklaakakku on yllättävän helppo: sekoita vain kaikki aineet keskenään!

After eight -suklaakakku

12 palaa

6 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 dl ruokosokeria
1,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
4 kananmunaa
1,5 dl kuohukermaa
0,5 dl turkkilaista jogurttia tai bulgarianjogurttia
2 dl lämmintä vettä
0,5 dl rypsiöljyä

Väliin

100 g After Eight -minttusuklaata

Kuorrutus

300 g After Eight -minttusuklaata
½ dl kuohukermaa

Päälle

250 g vaaleansinistä sokerimassaa
Polka-karkkeja

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää kananmunat yksitellen. Kaada nesteet joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Kaada puolet taikinasta voideltuun, korppujauhotettuun 1,5 litran leipävuokaan. Asettele päälle After Eight -suklaita ja kaada lopputaikina vuokaan. Kypsennä 180-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Taikina saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi.
  3. Anna kakun jäähtyä. Kumoa ja tasoita tarvittaessa pinta. Halkaise kakku.
  4. Valmista kuorrutus. Sulata suklaa kerman kanssa kattilassa miedolla lämmöllä. Levitä puolet kuorrutteesta kakun väliin, loput päälle ja reunoille. Jäähdytä jääkaapissa.
  5. Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ja nosta kaulimen avulla kakun päälle. Siisti reunat. Koristele kakku Polka-karkeilla.

Vinkki! Jos et halua käyttää sokerimassaa, voit siivilöidä kakun päälle tomusokeria ja koristella sen pelkillä Polka-karkeilla. 

Puolukkapiiras saa pinnalleen rapean murupäällisen ja koko komeus nautitaan vaniljakastikkeen kera.

Pohja
1 dl piimää
1 muna
¾ dl juoksevaa margariinia
1 ½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa

Päälle
4–5 dl pakastepuolukoita

Muruseos
50 g voita
1 dl kaura- tai ruishiutaleita
½ dl sokeria

Tarjoiluun
vaniljakastiketta

  1. Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Voitele halkaisijaltaan 28 sentin piirasvuoka.
  2. Vatkaa piimän joukkoon muna. Lisää margariini, sokerit ja jauhot, joihin on yhdistetty sooda. Sekoita taikina.
  3. Levitä puolukat taikinan pinnalle.
  4. Sulata voi ja sekoita joukkoon hiutaleet sekä sokeri. Ripottele seos puolukoille.
  5. Paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
  6. Tarjoa piiraan kanssa vaniljakastiketta.

Katso nämä ihanat mustikkaherkut