Puolukkapiirakka saa ylellisen päällysteen valkosuklaasta ja pekaanipähkinöistä.

150 g voita tai margariinia

3 munaa

3 dl ruokosokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

2 tl leivinjauhetta

1 dl pekaanipähkinöitä

2 dl puolukoita

Päälle

1 dl pekaanipähkinöitä

1 dl puolukoita

100 g valkosuklaata

  1. Sulata ja jäähdytä rasva.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne sekä jäähtynyt rasva vaahtoon.
  4. Rouhi pähkinät ja lisää ne puolukoiden kanssa taikinaan.
  5. Levitä taikina leivitettyyn uunivuokaan (20 x 30 senttiä). Ripottele pintaan pähkinöitä ja puolukoita.
  6. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.
  7. Jäähdytä piiras.
  8. Sulata valkosuklaa vesihauteessa (tai varovasti mikrossa välillä sekoittaen). Valuta ohuena rihmana piiraan päälle.

Muista myös nämä ihanat puolukkaherkut

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla