
Puolukkapiirakka saa ylellisen päällysteen valkosuklaasta ja pekaanipähkinöistä.
150 g voita tai margariinia
3 munaa
3 dl ruokosokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 dl pekaanipähkinöitä
2 dl puolukoita
Päälle
1 dl pekaanipähkinöitä
1 dl puolukoita
100 g valkosuklaata
- Sulata ja jäähdytä rasva.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne sekä jäähtynyt rasva vaahtoon.
- Rouhi pähkinät ja lisää ne puolukoiden kanssa taikinaan.
- Levitä taikina leivitettyyn uunivuokaan (20 x 30 senttiä). Ripottele pintaan pähkinöitä ja puolukoita.
- Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.
- Jäähdytä piiras.
- Sulata valkosuklaa vesihauteessa (tai varovasti mikrossa välillä sekoittaen). Valuta ohuena rihmana piiraan päälle.
Muista myös nämä ihanat puolukkaherkut
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa