Nyt kahvitellaan kesästä haaveillen! Tästä ohjeesta saat yhden mehevän mustikkapiirakan, tai monta pientä annospiirakkaa.

Pohja

  • 100 g leivontamargariinia tai voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 ½ dl ruishiutaleita
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 prk kermaviiliä
  • 3 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • noin 3 dl tai 1 ps (200 g) mustikoita

Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Voitele halkaisijaltaan 28 sentin piirasvuoka tai kahdeksan 1 1/2 dl:n annosvuokaa tai kahvikuppia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa muna joukkoon. Lisää ruishiutaleet ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina ja vuoraa piirasvuoka, annosvuoat tai kupit taikinalla jauhotetuin käsin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte piirasvuokaan tai täytä annosvuoat.

Paista ritilällä uunin alaosassa 30–40 minuuttia.

Katso myös nämä ihanat mustikkaherkut

Sisältö jatkuu mainoksen alla