
Nyt kahvitellaan kesästä haaveillen! Tästä ohjeesta saat yhden mehevän mustikkapiirakan, tai monta pientä annospiirakkaa.
Pohja
- 100 g leivontamargariinia tai voita
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 1 ½ dl ruishiutaleita
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 prk kermaviiliä
- 3 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- noin 3 dl tai 1 ps (200 g) mustikoita
Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Voitele halkaisijaltaan 28 sentin piirasvuoka tai kahdeksan 1 1/2 dl:n annosvuokaa tai kahvikuppia.
Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa muna joukkoon. Lisää ruishiutaleet ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina ja vuoraa piirasvuoka, annosvuoat tai kupit taikinalla jauhotetuin käsin.
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte piirasvuokaan tai täytä annosvuoat.
Paista ritilällä uunin alaosassa 30–40 minuuttia.