Tarjoa tämä suussasulava mustikkakukko hieman lämpimänä.

  • 3 ½ dl ruisjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ dl hedelmäsokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 dl rypsiöljyä

Täyte

  • 5 dl mustikoita
  • ½ dl hillosokeria

Pinnalle

  • 2–3 rkl ruokosokeria

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää öljy. Taikinasta tulee mu­reata, kostean hiekan kaltaista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voitele 4–6 annosvuokaa. Vuoraa pohjat ja reunat ohuella taikinakerroksella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lusikoi mustikat taikinakuppeihin ja lisää sokeri.

Taputtele lopusta taikinasta ohuita levyjä kansiksi. Ripota pinnalle ruokosokeria.

Paista 200 asteessa 20–25 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.

Muut ihanat mustikkaherkut

Sisältö jatkuu mainoksen alla