Tarjoa tämä suussasulava mustikkakukko hieman lämpimänä.

  • 3 ½ dl ruisjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ dl hedelmäsokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 dl rypsiöljyä

Täyte

  • 5 dl mustikoita
  • ½ dl hillosokeria

Pinnalle

  • 2–3 rkl ruokosokeria

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää öljy. Taikinasta tulee mu­reata, kostean hiekan kaltaista.

Voitele 4–6 annosvuokaa. Vuoraa pohjat ja reunat ohuella taikinakerroksella.

Lusikoi mustikat taikinakuppeihin ja lisää sokeri.

Taputtele lopusta taikinasta ohuita levyjä kansiksi. Ripota pinnalle ruokosokeria.

Paista 200 asteessa 20–25 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.

Muut ihanat mustikkaherkut