
Mustikkapannareita ja vienosti anikselta maistuvaa mustikkaista siirappia. Oi ihana heinäkuu!
- 3 munaa
- 1 prk (200 g) maitorahkaa
- 2 dl tavallista tai kivennäisvettä
- 2 dl spelttijauhoja
- 1 dl täysjyvävehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 rkl tavallista tai hedelmäsokeria
- ripaus suolaa
- 3–4 dl mustikoita(2 rkl hillosokeria)
- 1 sitruunan raastettu kuori
Vaahdota munat. Sekoita rahka ja vesi vaahtoon. Lisää jauhot pinnalle, tee keskelle kuoppa ja mittaa leivinjauhe siihen. Sekoita se ensin jauhoihin, sitten jauhot nesteeseen.
Mausta mustikat halutessasi sokerilla ja sitruunankuorella. Kumoa taikinaan, nostele vain muutama kerta.
Sipaise pannuun rasvaa ja paista pannukakut miedolla lämmöllä.
Tarjoa kuumina mustikoiden ja/tai mustikkasiirapin kanssa, ohje alla.
Mustikkasiirappi
- 2 dl hedelmäsokeria
- 5 dl mustikoita
- 2 dl vettä
- 2 tähtianista
Mittaa aineet kattilaan.
Keitä hiljalleen, välillä kattilaa ravistaen, kunnes liemi on siirappimaista. Aikaa kuluu puolisen tuntia.
Kaada siirappi kulhoon siivilän läpi. Poista tähtianikset. Pullota siirappi erikoisherkuksi ja tarjoa esimerkiksi jäätelön tai lettujen kastikkeena.