Ensimmäiset leipomukset kesän mustikoista pyöräytät käden käänteessä.

Ainekset

  • 12 muffinia
  • 2 munaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 100 g leivontamargariinia
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kolmen viljan leseseosta
  • 1 tl soodaa
  • 2 tl sitruunan raastettua kuorta
  • ¾ dl piimää
  • 2 dl mustikoita
  • Päälle 1 prk (200 g) vaniljarahkaa
  1. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sulata ja jäähdytä rasva ja lisää vaahtoon.
  2. Tee seos: sekoita vehnäjauhoihin leseet ja sooda. Raasta mukaan pestyn sitruunan kuorta.
  3. Yhdistä seos ja piimä taikinavaahtoon. Lisää mustikat varovasti joukkoon.
  4. Kaada taikina paperisiin leivosvuokiin tai leivitetyn muffinipellin koloihin.
  5. Kypsennä 225 asteessa, uunin keskiosassa, muffinin koon mukaan 15–20 minuuttia.
  6. Koristele jäähtyneet leivonnaiset vaniljarahkalla ja tuoreilla mustikoilla.