
Ensimmäiset leipomukset kesän mustikoista pyöräytät käden käänteessä.
Ainekset
- 12 muffinia
- 2 munaa
- 1 ½ dl sokeria
- 100 g leivontamargariinia
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl kolmen viljan leseseosta
- 1 tl soodaa
- 2 tl sitruunan raastettua kuorta
- ¾ dl piimää
- 2 dl mustikoita
- Päälle 1 prk (200 g) vaniljarahkaa
- Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sulata ja jäähdytä rasva ja lisää vaahtoon.
- Tee seos: sekoita vehnäjauhoihin leseet ja sooda. Raasta mukaan pestyn sitruunan kuorta.
- Yhdistä seos ja piimä taikinavaahtoon. Lisää mustikat varovasti joukkoon.
- Kaada taikina paperisiin leivosvuokiin tai leivitetyn muffinipellin koloihin.
- Kypsennä 225 asteessa, uunin keskiosassa, muffinin koon mukaan 15–20 minuuttia.
- Koristele jäähtyneet leivonnaiset vaniljarahkalla ja tuoreilla mustikoilla.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa