Loin Facebook-tilin vuosi sitten. Nyt minusta tuntuu, että Facebook on ihan hömppää ja siksi haluaisin lopettaa koko palvelun käytön. Miten pääsen eroon Facebook-tilistäni?

Facebook-tilin käytöstä poistaminen onnistuu valitsemalla oikeassa yläkulmassa olevan valintaikkunan alta käyttäjätilin asetukset.  Alimmaisena vaihtoehtona on Poista käyttäjätili käytöstä. Linkkiä painamalla tulee valintaikkuna, jossa tilin käytön voi lopettaa.

Jos haluat myöhemmin palata Facebook-käyttäjäksi, voit ottaa tilisi uudelleen käyttöön kirjautumalla sisään sähköpostiosoitteellasi ja salasanallasi.

Toinen tapa lopettaa on poistaa tili käytöstä lopullisesti. Silloin kaikki tiedot tuhotaan eikä niiden palauttaminen onnistu jälkikäteen. Tämän toiminnan ohjeisiin löytyy linkki artikkelin lopusta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kokonaan poistettava tili poistetaan pienellä viiveellä. Jos tulet katumapäälle, eikä tiliäsi ole vielä tuhottu, niin sinun tarvitsee vain kirjautua tilillesi ja peruutusprosessi keskeytetään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nettilehtori ei suosittele käyttäjätilin poistamista kokonaan kuin poikkeustapauksissa. Sellaisia voisi olla esimerkiksi valheellisen tai päällekkäisen profiilin tuhoaminen. Sen sijaan jos Facebook alkaa kyllästyttää voi hyvin valita ensiksi mainitun käytöstä poiston, ja pitää vaikka pitkääkin lomaa Facebookista.

Facebook kertoo näiden kahden eri poistamistapojen eroista seuraavaa.

Jos poistat käyttäjätilisi käytöstä, profiilisi ja kaikki siihen liittyvät tiedot eivät enää ole muiden Facebook-käyttäjien nähtävissä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että katoat Facebook-sivustosta. Profiilitietosi (kaverit, kuvat, kiinnostuksen kohteet jne.) pidetään kuitenkin tallessa, ja jos haluatkin myöhemmin palauttaa tilisi käyttöön, profiilisi palautuu samanlaiseksi kuin se oli ennen käytöstä poistamista. Monet käyttäjät poistavat käyttäjätilinsä käytöstä väliaikaisesti ja haluavat saada tietonsa takaisin käyttöön palatessaan käyttäjiksi.

Jos poistat käyttäjätilisi pysyvästi, kaikki siihen liitettävissä oleva tieto pyyhitään pois tietokannoistamme. Tietokannoista poistetaan myös nimesi, sähköpostiosoitteesi, postiosoitteesi ja IM-näyttönimesi. Joistain aineistoista (kuvista, muistiinpanoista yms.) voi teknisistä syistä jäädä kopioita palvelimeemme, mutta niihin ei jää mitään henkilötunnisteita eivätkä muut käyttäjät pääse näkemään niitä. Facebook ei myöskään käytä sisältöä, joka liittyy käytöstä poistettuihin tai poistettuihin käyttäjätileihin.

Ohjeet Facebook-tilin poistamiseen lopullisesti.

Nettilehtori suosittelee, ettei Facebookin käyttäjätiliä kannata tuhota kokonaan ellei siihen ole jotain poikkeuksellista syytä. Tilin voi ottaa pois käytöstä myös niin, että tilin voi ottaa uudestaan käyttöön myöhemmin ilman että täytyy uudestaan hankkia kaverit takaisin.

Jos Facebookin käyttö vie liikaa aikaa tai alkaa muuten ahdistaa voi olla hyvä kokeilla pientä taukoa. Se onnistuu sulkemalla tili ilman, että sitä kokonaan tuhoaa. http://www.nettiet.fi/kysy/internet/art1136-Kuinka-voin-irtisanoutua-Fac...

Suosittelen ettei Facebookissa kerro mitään sellaisia tietoja, joiden leviämistä pelkää.

Siihen liittyykö Facebookiin ja mitä tietoja siellä jakaa on jokaisen oma asia. Jos Facebook ei kiinnosta ei varmaankaan kannata tiliä perustaa. Ilmankin selviää.

Lainaus:

Kyllä facebookista pääsee nykyisin pois, onneksi :)
Katsohan googlesta haulla pois facebookista
ja sieltä kauppalehden artikkeli asiasta.

Jostai luvin notta. nuamakirjasta (=fasepook) voip vuan pistee tilisä jäihin ja josko tuloo katumapiäle ni suap sen avata takasi. Ku laitat tilis jäihin nii se ei näy siun kaverloile van siun tiiot on eelleen nuamakirjan palavelimela heiän käytösä. Ne ku ryöttilläät ouvat sitä mieltä notta. kaike mitä rohviiliis laitat onnii heän omaisuutta eikä siun. Ite löysin tuannoin ne irtautumis ohjeet ko uutisoivat joukkoirtisanoutumisista nuamakirjasta. Tietenkää en tajuna jättee niitä ohjeita talteen. En erona sillon tiettynä päivänä nuamakirjasta van jonnii aikoo sen jäläkeen. Enkä ou sen koomin kokeilu notta. mänkö se tili kokonaa kiini elikkä ei. Sen kohan löytämine ei olt heleppoo mistä se kokonaa eroomine ol mahollista ja sittä ei suanna vahingosakaa ainai kahtee viikkuu kirjautuu takas muute tili aktivoitu itestää.

T:suapisti

Sisältö jatkuu mainoksen alla