Hellä Karingin 104. joulu sujuu Pärnussa lekotellen

Tamperelainen Hellä Karinki, 103, osaa elää täysillä tässä ja nyt. ET-lehti tapasi hänet laivaristeilyllä tällä viikolla, jolloin hän jo suunnitteli täyttä häkää seuraavaa matkaansa.

Kun Hellä Karinki lokakuussa valmistautui 103-vuotispäivänsä viettoon, hän kertoi Aamulehden toimittajalle haaveilevansa vielä Ruotsin-risteilystä, joita aiemmin tuli tehneeksi varsin usein. Haastattelu osui Lomalinjan väen silmiin, ja niinpä lomalinjalaiset päättivät yhdessä Tallink Siljan kanssa, että matkalle on sankarittaren päästävä.

Hellä Karinki sai kutsun Lomalinjan vuorokauden mittaiselle risteilylle, joka oli nimeltään Syntisen virsiristeily. Matkan aikana laulettiin porukalla kannesta kanteen pastori-kirjailija Jaakko Heinimäen kokoama kirja, jonka maalliset laulut koskettavat suomalaisia siinä missä parhaat virret.

Lue myös: Näin lukijat kommentoivat Hellän asennetta – "Kossua ja villejä naisia"

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Elämä on tehty nautittavaksi

Laulavaisten matkustajien joukkoon liittyivät toviksi myös Hellä Karinki ja hänen nuorin sisarensa Sirkka Piiroinen, 84, mutta aivan koko lauluaikaa he eivät ennättäneet musiikin parissa viipyä. Olihan laivalla muutakin kiinnostavaa, ja Hellä Karinki tietää, miten elämästä nautitaan.

"On mukava nähdä
uusia ihmisiä
ja paikkoja."

– Minun pitkän ikäni salaisuusko? Se on viini ja villit miehet, Karinki täräyttää laivan lounaspöydässä silmät iloisesti vilkkuen ja viinilasia kauniisti lakatuilla kynsillään napauttaen.

Tyylikäs olemus kampauksineen, koruineen ja kaulahuiveineen paljastaa, että Hellä Karingilla riittää esteettistä silmää. Siitä kertoo myös työhistoria ompelijana.

Tampereen likan synnyinkoti oli Tahmelan kaupunginosassa, joka sijaitsee Pispalan ja Pyynikin välissä. Nykyinen koti on Iidesjärven tuntumassa Muotialassa, jonne hän miehensä kanssa rakensi talon 67 vuotta sitten.

Minäkö palvelutaloon? Hoo pee!

Hellä Karinki on elellyt talossaan leskenäkin jo kolmisenkymmentä vuotta, ja viihtyy edelleen erinomaisesti. Joku hyvää tarkoittava tuttu on jo ehdotellut hänelle palvelukotiin muuttamista, mutta sellaisiin puheisiin Karingilla on vastaus valmiina:

– Hoo pee!

Etelän lämmöstä Hellä Karinki on usein nauttinut Kanarian saarilla. Tänä jouluna hän kuitenkin suuntaa lähemmäs, Pärnun kylpyläkaupunkiin. Sukulaisporukassa matkalle lähdetään 22. joulukuuta ja palataan kotiin tapaninpäivänä.

Maailmalle Hellä Karinkia vetää vireä mieli ja kiinnostus uutta kohtaan.

– On mukava nähdä uusia ihmisiä ja paikkoja.

Lue myös: 77-vuotias Pentti hoitaa 103-vuotiasta isäänsä kotona

Tunnetko vireän 100-vuotiaan?

Ilmianna satavuotias

Jos olet itse tai lähipiirissäsi on yli 100-vuotias henkilö, joka voisi suostua ET-lehden haastatteluun, kerro siitä meille sähköpostilla:
pia.hyvonen(a)sanoma.com

Viini ja nuoremmat miehet

Ei yksinään, mutta kyllä niillä positiivista vaikutusta on. Aion toteuttaa näitä ohjeita ja elää vähintään yhtä pitkään. Huippua, Helli!

Sisältö jatkuu mainoksen alla