Tekeekö mieli lysähtää sohvalle, istua ja maata vuorotellen? Ei! Näillä vinkeillä virkistyt liikkeelle.

1. Sovi kävelytreffit

Pyydä ystävää, naapuria, sukulaista tai puolituttua mukaan lenkille kahvittelukutsun sijaan.

Taustaa: Tästä syystä kävely on juoksua parempi laji

2. Puhu puhelimessa

Ja kävele. Jos et saa kaveria mukaan lenkille, laita hands free -toiminto puhelimeen ja lähde kävelemään. Matka menee kuin huomaamatta kuulumisia vaihtaessa. Matkaa taittuu kuin huomaamatta!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Hyödynnä lapsenlapsia

Lapset harvoin kieltäytyvät, jos heille ehdottaa pelaamista tai juoksemista. Kokeilkaa krokettia, minigolfia tai mölkkyä. Matonpesukin on hauskaa yhdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue lisää: Leikkiminen vähentää yksinäisyyden tunnetta

4. Suuntaa salille tai jumppaan

Kuntosaleilla on kaikenikäisiä ja -näköisiä ihmisiä. Monissa paikoissa on lisäksi erikseen seniorijumppaa. Henkilökohtaiset ohjaajat osaavat laatia ohjelmia kaikenikäisille.

5. Lainaa koiraa

Pyydä naapurin tai tutun koiraa lainaksi vaikka vakiaikaan esimerkiksi kerran viikossa. Kun aika on sovittu, et kehtaa luistaa siitä. Yleensä koirat saavat vieläpä hyvälle tuulelle.

Taustaa: 10 syytä, miksi sinullakin pitäisi olla koira

7. Pidä hauskaa!

Jos mielikuva liikunnasta on verenmaku suussa -treenaamista, vaihda näkökulmaa. Tärkeintä on pitää hauskaa - heitä vaikkapa mölkkyä, tanssi tai kellu järvessä.

8. Onnittele itseäsi

Kehu itseäsi pienestäkin muutoksesta hyvinvointisi eteen. Ylistä itseäsi, jos olet vaikka poikkeuksellisesti kiivennyt rappuset ylös hissillä nousemisen sijaan.

9. Osta kivat jumppakamppeet

Ja kunnon kengät. Kun varusteet ovat kunnossa ja asianmukaiset, treenaaminenkin sujuu mukavammin. Kivoja treenivaatteita saa hyvinkin edullisesti esimerkiksi H&M:stä, KappAhlista tai halpaurheilukaupoista. 

Lue lisää: Kannattaako kokeilla paljasjalkakenkiä?

10. Hommaa aktiivisuusranneke tai askelmittari

Ranneke kertoo muun muassa, montako askelta päivän mittaan otat. Myös esimerkiksi uusissa iPhone -puhelimissa on askelia mittaava terveystoiminto vakiona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla