Arja Sipola valittiin kaikkien aikojen ensimmäseksi tangokuningattareksi vuonna 1987. Arjan uraan ja elämään on mahtunut epätoivon hetkiä, mutta myös paljon onnea.

"Olin kolmikymppinen, kun minut valittiin ensimmäiseksi tangokuningattareksi. Lapseni olivat silloin vielä pieniä. Jos vain mahdollista, ajoin keikoilta aina kotiin yöksi. Minulle oli tärkeää, että äiti on lasten elämässä läsnä. Se oli kovaa aikaa, kun samaan aikaan piti olla esiintyvä taiteilija, äiti, vaimo ja keikkamyyjä. Poikani sanookin, että äiti on kuin Rubikin kuutio. Siitä löytyy erilainen puoli joka lähtöön.

Arja Sipola ja Harri Lahti tuoreina tangokuninkaallisina. He esiintyvät Tangomarkkinoilla heinäkuussa kruunajaisten 30-vuotisjuhlien kunniaksi.
Arja Sipola ja Harri Lahti tuoreina tangokuninkaallisina. He esiintyvät Tangomarkkinoilla heinäkuussa kruunajaisten 30-vuotisjuhlien kunniaksi.

Keikkailu loppui väliaikaisesti, kun putosin portaista vuonna 1998. Jalkani katkesi ja loukkasin alaselkäni niin, että melkein halvaannuin. Samana vuonna jouduin vielä pahaan auto-onnettomuuteen. Toipumisessa meni vuosia, eikä lavoille palaaminen ole ollut sen jälkeen helppoa. Kun musiikki ei ole elättänyt, olen työskennellyt sosiaalialalla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Laulun lahja

Vuonna 2010 esitin Tangomarkkinoilla sävellyskilpailussa menestyneen kappaleen Taas lasken tiilten päät. Toivoin, että sen ansiosta saisin taas keikkoja, mutta pian sen jälkeen jalkani katkesi taas! Se ei ollut luutunut kunnolla onnettomuuden jälkeen. Masennuin, kun tajusin taas olevani sairaalassa sängyn pohjalla. Aika usein on tullut sellainen olo, että jos jotain yrittää, niin varmasti menee pieleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Arja Sipolan mieli palaa edelleen esiintymislavoille. Kuva Pete Aarre-Ahtio
Arja Sipolan mieli palaa edelleen esiintymislavoille. Kuva Pete Aarre-Ahtio

Uusi elämä vaatii opettelua

Kymmenisen vuotta sitten erosin lasteni isästä pitkän avioliiton jälkeen. Sinkkuelämä on minulle vieläkin vähän outoa. Siinä on ollut totuttelemista tällaiselle ihmiselle, jolla on aina ollut perhe ympärillään.

Olen kahden ihanan pienen tytön mummo. Kaksivuotiaassa näkyy jo selvästi samoja piirteitä kuin minussa, hän sellainen on tanssia ja musiikkia rakastava vauhtimimmi. Mummous on tuonut elämääni paljon iloa. Iloitsen siitäkin, että lapseni saavat kokea samanlaista vanhemmuuden onnea kuin minä aikoinani heidän kanssaan.

Laulun lahja

Minulla on edelleen halu laulaa. Iän myötä ääni tummuu ja muuttuu, mutta taito ei katoa."

Näin Arja lauloin vuonna 1987:

Vuonna 2012 äänessä on aivan erilaista voimaa ja tunnetta.

 

Asiantuntija

Arja oket ihana ja äänesi on loistava. Tarvitset hyvän levy-yhtiön ja managerin. Mutta älä luota kaikkiin hulluihin ja ammattitaidottomien. Olet suomen yksi parhaista laulajista ja olen varma että pääset pinnalle. Onnea sinulle

tietäjä

Paras tangokuningatar kautta aikojen! Kansainvälisestikin olisi voinut menestyä mikäli olisi esimerkiksi amerikkalainen, taitoa ja ääntä löytyy niin paljon!

Isovanhemmuus on myös parasta mitä voi vanhoilla päivillä kokea, suku ja elämä jatkuu ja geenit periytyy! Onnea kaikkeen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla