Syksyn jumpat ovat tärkeitä ET:n päätoimittajalle Katriinalle – kesälomalla kuntoilusta ei tahtonut tulla mitään. Yhtä tärkeää hänelle on kuitenkin vapaus: jumppaan saa mennä, mutta jonain iltana voi valita sohvan ja kupin kuumaa.

Onneksi on syksy ja liikuntaseurojen jumpat ovat alkaneet. Pääsen taas harrastamaan liikuntaa.

Viime keväänä kuntoiluni loppui tasan tarkkaan kauden viimeiseen ohjattuun jumppaan. Mikä siinä on, etten saanut kesällä tehtyä edes muutamaa vatsalihasliikettä olohuoneen matolla, ihan itsekseni ilman ohjaajaa? Enkö osaa enää liikkua ilman kalenteriin merkittyä kuntojumppaa?

Toisin on serkullani, jonka luona vierailin kesällä Loviisassa. Hän tekee leipätyönsä kääntäjänä, mutta hoitaa siinä ohessa pientä eläintilaa. Hänelle kuntoilu on luonnollinen osa arkea kesät talvet, jos hän haluaa, että yhdeksällä alpakalla, kanaparvella ja kukolla sekä naurukyyhkyparilla on riittävästi ruokaa ja puhtaat kuivikkeet alla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Valinnanvapaus on minulle tärkeää.”

Serkulle kertyy useita kävelykilometrejä päivässä, kun hän kantaa eläimille heinää ja ämpäreittäin vettä. Tämän tästä hän työntää kottikärryillä rehu- ja kaurasäkkejä ja kierittää 140 kilon pyöreitä säilöheinäpaaleja pihasta talliin. Päälle tulevat lumityöt talvisin ja kasvimaan hoito kaikkina muina vuodenaikoina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

En kuitenkaan vaihtaisi omaa arkeani serkkuni arkeen, sillä valinnanvapaus on minulle tärkeää. Jonain iltana saatan jumpan sijaan valita pehmeän sohvan, kupin kuumaa ja hyvän kirjan.

Eläimet sen sijaan on aina hoidettava. Serkku sanookin vastuun olevan ainoa asia, joka joskus tuntuu raskaalta. ”Ämpärien kantamisesta en tarvitse lomaa, mutta vastuun kantamisesta kyllä.”

”Ensi kesäksi olen jo löytänyt ratkaisun.”

Nautin siis syksystä ja käyn jumpissa kalenterimerkintöjen mukaan. Ensi kesäksi olen jo löytänyt ratkaisun. Jos kuntoiluhammasta alkaa kolottaa, menen töihin serkun eläintilalle. Alpakoiden ja kanojen hoito kuulostaa mukavammalta kuin vatsalihasliikkeet olohuoneen matolla.

Pidetään huolta itsestämme ja pysytään liikkeellä.

Reipasta syksyä!

Teksti on julkaistu ET-lehden numerossa 19/2018.

Sisältö jatkuu mainoksen alla