Kuudenkympin rajapyykin saavuttavat nyt 1960-luvulla syntyneet. Mitä se tarkoittaa, pohtii ET-lehden päätoimittaja.

Tänä vuonna ensimmäiset 60-luvulla syntyneet täyttävät 60 vuotta. Juhlia viettävät muun muassa muusikko Ismo Alanko, jääkiekkoilija Jari Kurri ja oopperalaulaja Karita Mattila.

60-luvulla syntyneet ovat hyvinvointi-Suomen kasvatteja. He ovat käyneet peruskoulun ja lentäneet etelänlomille. He ovat kokeneet Kekkosen, juppivuodet ja 90-luvun laman.

60-luvulla syntyneet ovat hyvinvointi-Suomen kasvatteja.

Tällä hetkellä he muodostavat yhdessä 50-luvulla syntyneiden kanssa maamme suurimmat ikäluokat ja ovat näin rynnineet sodan jälkeisten suurten ikäluokkien ohi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Yli 60-vuotiaat ovat kasvava ja aktiivinen joukko suomalaisia. He eivät ole kuitenkaan koskaan olleet taustoiltaan ja elämäntyyleiltään niin erilaisia kuin nyt – vauhdilla muuttunut yhteiskunta on muovannut joka vuosikymmenen kasvateista omanlaisensa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Erilaisuutta vielä vahvistaa yhteiskunnan vapautuminen: yhä useammat ovat tehneet omia, rohkeita elämänvalintoja.

Joukko on kirjava ja moniääninen.

60-plussat eivät ole yksi massa, vaan yhtä kirjava ja moniääninen kuin mikä tahansa ryhmä tietyn ikäisiä suomalaisia. He rakastavat tai vihaavat, puolustavat tai vastustavat, kokeilevat uutta tai pysyvät vanhassa.

He ovat vahva joukko Suomessa, ja ET-lehdessä he saavat äänensä kuuluviin. Monen tarina on vielä kertomatta. Pysy kuulolla!

Kirjoitus on julkaistu ET-lehden numerossa 2/2020.

Sisältö jatkuu mainoksen alla