156-senttinen Irma Leskinen on tyytyväinen mittaansa: ”Haluan tuntea itseni pieneksi.”

Joudun usein pyytämään ruokakaupassa apua, kun haluamani paketti on ylähyllyllä.

Kyllähän se välillä nolottaa, mutta yritän kuitata sen huumorilla: ”Olen tämmönen pätkä.”

Myös postin pakettiautomaatit ovat tosi korkealla. Kotona minulla on aina keittiötikkaat esillä, sillä kaapit ovat hirveän korkealla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Postin pakettiautomaatit ovat tosi korkealla.

Haluaisin olla olla vähän pidempi. 156 sentin varrellani en voinut hakeutua esimerkiksi lentoemännäksi. Laitoshuoltajan työssäni lyhyydestäni taas ei ole ollut haittaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta hyvin on näinkin pärjätty. Moni pieni nainen saa osakseen tytöttelyä. Joissain ammateissa pieni koko saattaa viedä uskottavuutta ja auktoriteettia.

Minua ei ole taputeltu päähän eikä nimitelty teletapiksi, taskupatteriksi, puutarhatontuksi tai pikkumyyksi. Tai sitten en vain muista niitä tapauksia enää!

Mekot Irma hankkii usein kirpputoreilta.

Lyhyiden seurassa

Vietin lapsuuteni Varpaisjärvellä Savossa. En kokenut itseäni erityisen lyhyeksi, sillä äitini ja siskoni ovat pituisiani. Luokallani oli minua lyhyempiäkin oppilaita.

Vaatteetkin olivat sopivan kokoisia, sillä äiti ompeli tai niitä teetettiin ompelijalla.

Kun 16-vuotiaana muutin Helsinkiin kotiapulaiseksi, olin silti aivan innoissani vaatekaupoista! En ollut koskaan ennen edes käynyt Helsingissä.

Pian kaikki palkkarahani menivät vaatteisiin. Kävin ostoksilla Teinitalossa, Vestiossa, Pukevassa ja Mic Macissa.

Nykyisin teen löytöjä lastenvaateosastolta. Ostan 150–160-senttisiä takkeja, paitoja ja verkkareita, jotka ovat värikkäitä ja kivoja.

Jo viisi senttiä lisää pituutta saisi vaatteet näyttämään paremmalta. Mekot ovat minulle aina niin pitkiä, että helma roikkuu nilkoissa. Farkkujen ja takkien ostaminen on ikävintä, sillä joudun aina kääntämään minulle liian pitkiä lahkeita ja hihoja.

Itselleni sopivan kokoisia vaatteita, esimerkiksi juhlamekkoja, löydän parhaiten kirppareilta. Myös tyttäreni lahjoittaa minulle vanhoja vaatteitaan, joita hän tilaa nettikaupoista.

Nelikymppiseksi käytin korkokenkiä, koska halusin näyttää pidemmältä. Enää en selkävaivojen takia pysty kävelemään korkkareilla.

Miehet tykkäävät

Miesmarkkinoilla pienestä koostani on ollut vain hyötyä.

Moni mies tykkää pienistä naisista. Meidät koetaan söpöinä ja helposti lähestyttävinä.

Moni mies pitää meitä pieniä naisia söpöinä ja helposti lähestyttävinä.

Minulla on profiili parilla netin deittipalstalla, ja käyn harvakseltaan treffeillä. Välillä se kyllästyttää ja otan profiilin pois, sillä usein ihminen on luonnossa erilainen kuin netissä.

Viimeksi mies minut nähdessään kommentoi, että olet kivan pikkuinen.

Olin naimisissa yli 20 vuotta ja sen jälkeen pitkään kihloissa. Kaikki mieheni ovat olleet pikkuisen minua pidempiä, noin 170-senttisiä.

Unelmamieheni olisi muutamaa vuotta nuorempi, muutamaa senttiä pidempi ja hyväluontoinen. En tykkäisi itseäni lyhyemmästä miehestä, sillä haluan tuntea itseni pieneksi.

Jutun voi lukea kokonaan ET-lehden numerosta 14/2022.

Sisältö jatkuu mainoksen alla