Tuohimestari Erkki Pekkarinen tekee tuohesta mitä tahansa (katso listan kohta 13).
Tuohimestari Erkki Pekkarinen tekee tuohesta mitä tahansa (katso listan kohta 13).

Kokosimme Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi yhteen inspiroivimmat ET-lehden henkilöhaastattelut. Jokaiselta heistä voimme oppia paljon. 

1. Ihmemies Esa, 55, teki sukeltamistaan tukeista oman kylän

Esa Heiskanen on kolmessakymmenessä vuodessa rakentanut Porosalmen laelle ja rinteille kylän upoksissa maanneista uppotukeista. Esa veikkaa, ettei missään ole rakennettu uppopuusta vastaavaa.

Lue juttu:

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Yksin omasta halustaan – tällaista on Annan eläkeaika saarella

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Anna Aittola asuu yksin pienellä Brunskärin saarella Korppoossa. Yksinäisyys ei ole kauhun paikka meren ja elämän karaisemalle naiselle.

Lue juttu:

 

3. Parantumatonta syöpää sairastava professori Timo Honkela: "Olen kiitollinen aivokasvaimelleni"

Timo Honkelan pahanlaatuinen syöpä uusiutuu äärimmäisen todennäköisesti. Hän elää kolmen kuukauden pätkissä aivokuvasta toiseen ja on jo jatkoajalla. Terapeuttina toimii musiikki.

Lue juttu:

 

4. Taksiyrittäjä Pirkko Fagerholm on tarvittaessa myös kodinhoitaja ja kätilö

Taksia ajava Pirkko Fagerhol on päivystänyt kellon ympäri joka päivä yli 40 vuotta. Kuskaamisen lisäksi hän on toiminut psykiatrina, kätilönä, kodinhoitajana ja puuttuvana perheenjäsenenä – auttamisen ilosta. Koskaan Pirkko ei jätä toista ihmistä pulaan.

Lue juttu:

 

5. Aira Samulin, 90, ja Siiri Rantanen, 92, paljastavat pitkän iän salaisuudet: "Liian kiltti ei saa olla"

Mitä tapahtuu, kun koko kansan teräsnaiset tapaavat ensimmäistä kertaa? ET oli paikalla, kun tanssileidi Aira Samulin ja maastohiihdon olympiavoittaja Siiri Rantanen kohtasivat tänä vuonna. Naiset pohtivat, miten saavutetaan hyvä ja pitkä elämä.

Lue juttu:

 

6. Uskomaton selviytyjä! Tiina Jalma, 49, ei jäänyt tragedioidensa vangiksi

Kokkolalaisen Tiina Jalman lapsuutta sävytti alkoholi, miesonnea ei ole ollut ja hänen kampaamonsa paloi poroksi. Tiina ei ole kuitenkaan antanut vastoinkäymisten määritellä itseään: suosta noustaan aina. 

Lue juttu:

 

7. Tuomo Rytkölä, 82, on Alzheimeria sairastavan vaimonsa omaishoitaja: "Nyt on minun vuoroni huolehtia"

Porvoolainen Tuomo Rytkölä vaihtaa samanikäisen vaimonsa vaipat, kampaa hiukset ja patistaa kuntopyörään. Vapaapäiviä ei ole. Tuomo on yksi sadoista tuhansista, jotka tekevät Suomessa omaishoitajan työtä.

Lue juttu:

 

8. Superpariskunta pyörittää kotonaan ikäihmisten perhekotia

Kaikki alkoi, kun Lea Ojasalmi ehdotti miehelleen, voisiko sijoituspaikkaa odottava vanhus yöpyä pariskunnan luona pari viikkoa. Nyt Keijo ja Lea ovat pyörittäneet ikäihmisten perhekotia Kaavilla reilut parikymmentä vuotta. Matkan varrella he ovat nähneet monenlaista.

Lue juttu:

 

9. Halvaantunut Marja voi puhua vain silmillään: "Olen yhtä puhelias kuin ennenkin"

Aivohalvaus vei Marja Korhoselta puhekyvyn ja halvaannutti kehon, kasvojen lihakset ja nielun. Sairas hän ei kuitenkaan ole – eikä naisen puheliaisuus ole kadonnut halvaantumisen myötä mihinkään.

Lue juttu:

 

10. 88-vuotias Rauni Uotila rakensi kivitalon: "Perikunta saa myydä sen Putinille"

Rauni Uotila aloitti kivitalon veistämisen 75-vuotiaana. Hän hakkasi jokaisen kiven itse, ilman apua. Epäilijöitä ja kauhistelijoita riitti, mutta mies itse ei epäillyt onnistumistaan.

Lue juttu:


11. Risto Saariala tekee saattohoitotyötä sydämellä: "Tärkeintä on, ettei sääli potilasta"

Malmin kotisairaalan saattohoitaja Risto Saariala luo omaisille ja potilaalle turvallisen olon: hän osaa puhua kuolemasta suoraan, mutta kauniisti. Työssä tarvitaan empatiaa, huumoria ja ammattitaitoa. 

Lue juttu:

 

12. Maj Forsman-Vakio, 90, teki koriksen maailmanennätyksen: "Tämä on älyttömän kivaa" 

Tänä vuonna maailmanennätyksen koripallossa tehnyt 90-vuotias Maj Forsman-Vakio aloitti pelaamisen jo pikkutyttönä. Kun hän kertoo lääkärille harrastuksestaan, on tohtori lähettämässä saman tien psykiatriseen tarkastukseen. Maj ei anna ihmettelijöiden häiritä. 

Lue juttu:

 

13. Perinnemestari tekee tuohesta kaiken – vaatteensakin

Tuohimestari Erkki Pekkarinen tekee tuohesta mitä tahansa: kravatin, puvun, iltalaukun tai vaikka viisimetrisen monumentin. Hänen mökissään on esillä 440 tuohityötä.

Lue juttu:

 

14. Antti Eskola, 82, ei pelkää vanhuutta: "Jokaisella päivällä on merkitystä, kun pysyy uteliaana" 

Sosiologian uranuurtaja Antti Eskola tarkkailee nyt uteliaasti itseään, kipujaan ja kapenevaa reviiriään. Samaa tekniikkaa hän suosittelee muillekin. – Poimi jokainen päivä ja anna vanhuuden roihuta!

Lue myös:

 

15. Downin syndrooma ei hidasta näyttelevää ja runoilevaa Janne Matilaista 

Runoja kirjoittava ja Aleksis Kiveä fanittava Janne otti yleisön haltuun rovastina kesäteatterissa. Omasta elämästään herkkä taiteilija ei halua kärsimysnäytelmää.

Lue juttu täältä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla