Kun ex-mies hiljattain vaihtoi asuntoa, Johanna Alasuutari auttoi häntä muutossa. ”Tuntui luontevalta tarjota hänelle käyttämättä jääneitä mattojamme.”
Kun ex-mies hiljattain vaihtoi asuntoa, Johanna Alasuutari auttoi häntä muutossa. ”Tuntui luontevalta tarjota hänelle käyttämättä jääneitä mattojamme.”

Johannan ja hänen lastensa isän parisuhde ei toiminut, mutta ystävyys toimii. – Vaikka ero oli lapsillemme kipeä, uskon, että kaksi onnellista kotia on parempi vaihtoehto kuin yksi onneton.

Johanna Alasuutari, 42, Vantaa

”Minä ja ex-mieheni käymme yhdessä katsomassa lastemme balettiesityksiä ja koripallokisoja. Mukana ovat aina myös uudet puolisomme. Hyvät välimme heijastuvat sukuunkin: kun ex-mieheni rakastui, hän kävi esittelemässä uuden tyttöystävänsä Jyväskylässä asuvalle äidilleni.

Olimme ex-mieheni kanssa naimisissa kymmenen vuotta. Erosimme neljä vuotta sitten. Lapsemme olivat silloin 8- ja 6-vuotiaat.

Tunnelma oli jatkuvasti kireä.

Olimme rakentaneet unelmiemme omakotitalon Vantaalle, ja minä olin samaan aikaan vaihtanut työpaikkaa ja opiskellut työnohjaajaksi. Stressaava tilanne voimisti tunnettani, että suhteemme ei toiminut.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kun unelmiemme talo oli valmistunut, asuimme siinä yhdessä neljän kuukauden ajan. Tunnelma oli jatkuvasti kireä, ja eräänä iltana keittiönpöydän ääressä päätimme, että meidän on aika luovuttaa. Suhteemme pohjavire oli tukahtunut, emmekä osanneet korjata sitä yhdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sovimme, että minä jäisin lasten kanssa taloon. Mies jätti meille suurimman osan yhteisistä huonekaluistamme. Hän oli mielestäni jalo antaessaan yhdessä suunnitellun, sisustetun ja kalustetun unelmamme vain minun ja lasten käyttöön.

Lue myös:

Aloimme molemmat treffailla uusia ihmisiä aika nopeasti eromme jälkeen. Kerroimme toisillemme, minkälaisia ihmisiä milloinkin tapailimme.

Ensimmäiset jouluaatot eron jälkeen vietimme yhdessä kodissamme. Kun uusi mieheni muutti kolmen lapsensa kanssa minun ja lasteni luokse, ex-mieheni tuli meidän kaikkien kanssa joulupöytään.

Nykyään meillä molemmilla on uudet puolisot, mutta olemme ex-mieheni kanssa paljon yhteydessä. Viestittelemme viikoittain ja haluamme molemmat auttaa ja tukea toisiamme lastenhoidossa ja arkisissa käytännön asioissa. Joustamme puolin ja toisin lastenhoidossa niin, että saamme myös omaa aikaa uusien kumppaneidemme kanssa.

Ex-mieheni esitteli uuden tyttöystävänsä äidillenikin.

On huojentavaa jakaa ajatuksia lasten kasvatuksesta lasten isän kanssa ja tietää, että hänen tukensa on saatavilla aina tarvittaessa.

Ex-mieheni uuden parisuhteen tasapaino näyttää terveeltä, ja minäkin voin hyvin nykyisessä avoliitossani.

Vaikka ero oli lapsillemme kipeä, uskon, että kaksi onnellista kotia on parempi vaihtoehto kuin yksi onneton. Avioliittomme ei tuonut esiin parhaita puolia meissä kummassakaan.”

Juttu on julkaistu ET-lehden numerossa 20/18

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla