Pertunmaalla asuva Kaija Judén, 61, jäi eläkkeelle kolme vuotta sitten mainostoimiston johtajan paikalta.

"Menin ensimmäiseen vakituiseen työpaikkaani, mainosassistentiksi Aarikalle jo parikymppisenä ja opiskelin työn ohessa. Jäin 58-vuotiaana pois työelämästä, mainostoimistosta, josta omistan osan. Asia oli sovittu ennakkoon toisten osakkaiden kanssa. Samalla myin osuuteni yrityksestä.

Aloitin vapaaehtoisen eläkevakuutuksen säästämisen jo parikymmentä vuotta sitten, ja loppuaikana yritys huolehti vakuutuksen maksamisesta. Minulla oli säästämisessä ja työurassani tavoite: jään pois 58-vuotiaana.

Työelämän ja säästämisen suunnittelu kannatti. Eläketuloni ovat noin 3 000 euroa brutto ja lisäksi saan vuokratuloja kahdesta sijoitusasunnusta noin 700 euroa bruttona.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kun jäin pois yrityksestäni, myin myös kaupunkiasuntoni Espoosta ja rakensimme mieheni kanssa talon mökkitontille Hämeeseen, järven rantaan. Elämä on nyt ihanaa! Aika ei tule pitkäksi: pihahommia, marjastusta, sienestystä, neljät kansalaisopiston jumpat viikossa, fillarointia ja  sauvakävelyä, sukututkimusta, marttailua ja yhdistystoimintaa, kirjojen lukemista ja sukkaa pukkaa. Väliajat reissaamme maailmalla."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla