Miten sinä suhtaudut itseäsi vanhempaan? Vanhustyön keskusliiton toiminnanjohtajalla antaa tärkeimmän ohjeen.

”Arvokas vanhuus on ihmisoikeus. Aina.” Vanhustyön keskusliiton toiminnanjohtaja Satu Helin sanoo arvostamisen tarkoittavan sitä, että huolenpitoa tarvitessaan ikääntynyt henkilö saa sitä ja että häntä kohdellaan kunnioittavasti.

– Arvostamiseen liittyy myös se, että otamme ikääntyneet mukaan heidän elinympäristöään koskevaan päätöksentekoon ja käytämme heiltä itseltään saatua palautetta palvelujärjestelmän kehittämisessä, Satu Helin jatkaa.

Mikä sinun mielestäsi on vanhuudessa arvokkainta?

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Haluan ns normaalin kohtelun.Kaikkien meidän pitää toisiamme kohdella kunnioittavasti.oli nuori eli ikääntynyt.Minusta sana "vanhus" ei ole hyvä sanana! Ikääntyminen parempi.

Mutta kun se aika on että on toisten hoidossa,niin käykää laulamassa,soittamassa "minulle" mieleistä musiikkia,lausukaa runoja,käyttäkää joskus ulkona,tai muuten vain tuumamaassa maailman asioista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lidlin kohteliaat, mukavat kassatytöt ja -pojat sinuttelevat minua. Ai että ilahdun siitä! Selkä suoristuu ja askel kevenee, tunnen itseni oitis nuoremmaksi. Ei kohteliaisuus ja hyvä asiakaspalvelu ole teitittelystä kiinni, ei ainakaan minun kohdallani.

Sisältö jatkuu mainoksen alla