Outi Mäenpää rauhoittuu luonnossa ja hevosten kanssa. Hän puhdistaa kotinsa raskaista energioista eikä jätä riitoja selvittämättä.

Maaseutu / kaupunki

Asumme Juhan kanssa Kemiönsaarella kilometrin päässä Taalintehtaan keskustasta. Meiltä merenrantaan on kaksisataa metriä. Piharakennuksessa minulla on etäkoulutusstudio. Minulla on ollut pitkään vapaa-ajan asunto Mathildedalin ruukkikylässä, jossa minulla on nykyisin työhuone.

Olen erityisherkkä enkä kestä kaupunkien ihmismäärää. Minun täytyy aina lepuuttaa itseäni luonnossa, kun olen ollut pidempään Helsingissä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Aamuvirkku / iltavirkku 

Olen luontaisesti iltavirkku ja freelancerina tottunut tekemään töitä milloin sattuu. Juha on päinvastainen, ja opettelenkin uusia rutiineja. Olen huomannut, että kun herään aikaisemmin, olen talvella enemmän hereillä valoisana aikana ja saan tehtyä enemmän sellaisia töitä, joihin minulla ei ole niin suurta paloa – kuten esimerkiksi yritykseni kirjanpito.

Kissa / koira 

Minulla on kissa, kaksi koiraa ja kaksi hevosta, mutta olen aina elänyt enemmän koirien ja hevosten kanssa. Teen hevosteni kanssa tunnevalmennusta asiakkaille. Hevoset auttavat poistamaan stressiä ja tunneperäisiä trau­moja. Koiratkin ovat joskus mukana työnohjauksessa ja kursseillani. Aion kirjata hoitotestamenttiini, että ha­luan ­aina elää koiran kanssa.

Parisuhde / sinkku

Olemme olleet Juhan kanssa yhdessä pari vuotta. Olen parisuhdeihminen ja kaipaan fyysistä läheisyyttä ja elämän jakamista. Minusta on ihana olla yhdessä Juhan kanssa. Suhteessamme on paljon huumoria ja naurua. Käymme kalassa ja merellä ja syömme illalla yhdessä.

Liikunta / löhöily

Kävelen seitsemän kilometriä joka päivä. Kilometrit kertyvät hevosten kanssa metsässä kävellessä ja hevosille heinää levittäessä. Olen aina ollut kova kävelijä, ja jo Teatterikorkeakoulussa opiskellessani huomasin, että keksin ideoita kävellessäni.

Olen yrittänyt mennä kuntosalille, mutta siellä ei ole merituulta eikä tarpeeksi happea. Käymme Juhan kanssa Kasnäsin kylpylässä uimassa, ja minä myös vesijumppaan ja -juoksen. Kesällä uin rannassamme.

Hidas / nopea 

Olen hirveän nopea ja teen äkkiä tulkintoja ja analyysejä ihmisten puheista. Jos ihminen on hitaampi eikä ole tottunut sanallistamaan tunteitaan ja ajatuksiaan, hänellä saattaa olla kanssani rankkaa. Minun on vaikea malttaa mieltäni ja antaa toiselle sisäistämisaikaa, kun olen jo itse käynyt asian läpi.

Toisaalta olen hyvä kuuntelija, eivätkä ystävät ole valittaneet nopeudestani.

Siisteys / sekasotku

Minulla on käynyt siivooja monessa elämänvaiheessa, enkä ole intohimoinen siivooja. Voin kyllä paremmin, kun lattiat on imuroitu ja pesty ja pölyt pyyhitty. Nykyään meillä on automaattinen imuri, joka kulkee pitkin poikin koko ajan, sillä koirat tuovat rapaa sisään.

Koti on minulle pyhä paikka, ja siitä täytyy pitää huolta. Puhdistan kodin näkymättömät raskaat energiat eteeristen öljyjen avulla. Myös riidat pitää aina selvittää.

Koko jutun voit lukea ET-lehdestä 2/2023. Tilaajana pääset lukemaan lehden myös täällä. Jos et vielä ole tilaaja, tutustu digilehdet.fi-palveluun.

Outi Mäenpää, 60

Syntyi Helsingissä vuonna 1962, asuu Taalintehtaalla.

Työ Näyttelijä, puhuja, työnohjaaja, vuorovaikutuskouluttaja.

Perhe Kumppani Juha Ruusuvuori, kaksi poikaa, viisi bonuslasta edellisistä liitoista sekä Juhan aikuiset tyttäret.

Ajankohtaista Hetki lyö -elokuva teattereissa, rakentavan vuorovaikutuksen koulutukset eri puolilla Suomea ja Improvisaatio, luovuus ja voimavarat -kurssi keväällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla