Satu Silvo innostuu helposti ja viihtyy ihmisten seurassa. Lepääminen ja yksin oleminen on kovalle menijälle vaikeaa.

Yksin / yhdessä 

Olen oikea mamma Italia. Perhe ja ystävät ovat minulle kaikki kaikessa, samoin entisen kasvisravintolani Silvopleen väki. Tapaan ystäviäni usein.

Reidarin kanssa olemme kumppaneita ja tiimi, jossa on voimaa. Yhtei­söllisyys on minulle tärkeää. Minun ei ole helppo olla yksin, mutta olen opetellut sitä muun muassa meditaation avulla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Huoleton / huolehtija 

Kun on huolia, herään usein aamuyöstä murehtimaan. Kuuntelen silloin kuulokkeista meditaatioäänitettä, jotta saan rauhoitettua itseni. Olen koko elämäni ollut kiinnostunut mielen tutkimisesta. Meditaatio auttaa rauhoittamaan mielen.

Kaupunki  / maaseutu

Asumme Reidarin kanssa kartanonkeltaisessa paritalossa Helsingin Puu-Käpylässä. Kun avaan oven, näen ensimmäiseksi männyn, jota tervehdin päivittäin. Pihalla kasvaa kaksi omenapuuta, jasmiini, iso alppiruusu ja viiniköynnös, ja minulla on kasvimaa, jossa kasvatan kesäisin valkosipuleita ja yrttejä. Kasvihuoneessa on tomaatteja. Kompostissa syntyy koko ajan uutta multaa, ja kukkaloistoa saisi olla vielä enemmän.

Vaikka asun kaupungissa, olen ikuinen maalaistyttö.

 

 

Kasvissyöjä / sekasyöjä 

Olen 90-prosenttisesti kasvissyöjä ja syönyt pääasiassa kasvisruokaa yli 35 vuotta. Nyt myös ilmastonmuutos ja eläinten oikeudet vaikuttavat valintoihini. Syön silloin tällöin liharuokaa, mutta mietin tarkkaan mitä.

"Keväällä lisään viherpirtelöön oman pihan vuohenputkia."

Käytän usein luomutuotteita, ja teemme yleensä yhdessä aamiaisen. Siihen kuuluu luomukaurapuuro, kotimaisia marjoja ja hiukan hunajaa sekä tuorepuristettu mehu, johon tulee porkkanaa, appelsiinia, selleriä, inkivääriä, sitruunaa ja tuoreita yrttejä. Nautin myös näiden raaka-aineiden tuoksuista. Keväällä lisään viherpirtelöön oman pihan vuohenputkia.

 

Spontaani / suunnitelmallinen

Olen vilkas, innostuva ja spontaani. En yleensä lupaa mitään etukäteen, koska en aina tiedä, millainen on kunkin päivän rytmi. Tunnustelen nykyisin voimavarojani ja mietin, kuinka monta asiaa jaksan hoitaa kunkin päivän aikana. Tiedän, ketkä ystävistäni lähtevät spontaanisti syömään, teatteriin, taidenäyttelyyn tai konserttiin, jos heillä on siihen mahdollisuus.

"Mietin, kuinka monta asiaa jaksan hoitaa kunkin päivän aikana."

Toisaalta suunnitelmallisuus luo turvaa, ja olen oppinut rauhoittamaan elämääni niin, etten jatkuvasti hyppää jokaisen ajatukseni mukaan.

 

Järvi / meri

Meri ja purjehtiminen ovat suuri rakkauteni, mutta olen alkanut kärsiä Itämeren saastumisesta. Kauheinta oli huomata, kun rakkolevä alkoi vähetä, sillä se on sinisimpukoiden ja Itämeren pieneliöstön elinehto, kalojen kutupaikka ja pikkukalojen turvapaikka.

"Rannalla kuuntelen haapojen helinää ja leppien supatusta."

Käyn purjehtimassa, jos pääsen jonkun kyytiin, mutten enää vuokraa mökkiä merenrannalta kuten silloin, kun lapset olivat pieniä.

Reidar ei nauti merillä olosta, joten meillä on nyt unelmien mökki Saimaan rannalla. Olen elänyt lapsuuteni lampien ja järvien keskellä Valkealassa, joten järvimaisema on minulle tuttu. Rannalla kuuntelen haapojen helinää ja leppien supatusta ja uin järvessä pitkin kuunsiltaa.

 

Televisio / radio 

Kuuntelemme arkiaamuisin Radio Suomen aamulähetystä. Radion kuuntelun olen oppinut äidiltäni, jolla oli aina radio auki. Aamulla en jaksa radiomainoksia. Yhdessä vaiheessa kuuntelin aamulla Radio Rockia, sillä nautin Harri Moision Korporaatio-ohjelmasta. Nyt olen joutunut sulkemaan radion välillä, sillä en jaksa jatkuvaa sotauutisointia.

Televisiosta en kauheasti innostu, mutta katson Yle Areenasta muun muassa hyviä sarjoja. Netflixistä katsoimme viimeksi Crown-sarjan koko tuotantokauden.

 

Liikunta / lepo

Olen aina ollut kova liikkumaan ja joutunut opettelemaan lepäämistä. Kotona laitan matot rullalle ja joogaan keskellä olohuoneen lattiaa. Osallistun hybriditunneille ja teen kahden eri ohjaajan kanssa Iyengarjoogaa pari kertaa viikossa.

Lisäksi kävelen ja pyöräilen sähköpyörälläni. Tanssia kaipaan koko ajan, mutta työajat estävät tunneille osallistumisen.

Juttu on julkaistu ET-lehdessä 3/2023. Tilaajana voit lukea sen myös täältä. Jos et vielä ole ET-lehden tilaaja, voit tilata sen tästä tai tutustua digilehdet.fi-palveluun. 

Satu Silvo, 60

Syntynyt Vuonna 1962 ­Sippolassa, asuu Helsingissä.

Työ Näyttelijä, vuorovaikutuskouluttaja.

Perhe Puoliso näyttelijä, kirjailija Reidar Palmgren, lapset Vilma ja Paavo Kinnunen sekä läheiset ystävät.

Ajankohtaista Satu Silvon 60-vuotisjuhlaesitys Näkymätön nainen keväällä 2023 Musiikkiteat­teri Kapsäkissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla