Sodat syntyvät pelosta. Ja kun pelkäämme, emme käyttäydy järkevästi. Tutkija Liisa Väisänen paljastaa blogissaan muun muassa, mitä pelko tekee yhteiskuntajärjestykselle ja miksi hän harrasti nyrkkeilyä.

"Näinä aikoina me seuraamme paljon uutisia maailmalta ja varmasti monia meistä pelottaakin. Kannattaa muistaa se, että pelko saa käyttäytymään usein tyhmästi, ihan järkevänkin ihmisen.

"Sodat näyttäisivät useimmiten syntyneen pelosta."

Vain pelon voittamalla saadaan aikaan muutos. Pelon voittaminen saa meidät käyttäytymään järkevästi, uskaltaisin sanoa, myös sivistyneesti. Pelko kannattaa myöntää. Sen jälkeen sen voi hallita. Tuntematon kannattaa tehdä tutuksi, silloin se ei pelota niin paljon.

Nyrkkeilin pitkään. Se opetti minulle pelosta valtavasti. Näin paljon heitä, jotka väittivät, ettei heitä yhtään pelota kehään meno. Minulla oli tapana sanoa heille, että joko valehtelevat tai ovat tyhmiä. Nyrkkeily ei ole tennistä tai golfia. Silloin, kun nyrkkeilyssä häviää, se myös sattuu. Itseasiassa useimmiten se sattui, vaikka olisi voittanutkin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

On täysin normaalia pelätä kipua, jonka tietää olevan tulossa. Se pelko on jopa hyväksi. Se auttaa olemaan varovainen. Pelko pitää valppaana."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Liisan Blogiin pääset TÄSTÄ.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla