Keijo Leppänen on rauhallisuuden perikuva, Pirjo Nuotio hurmaavasti hymyilevä suorasuu. Suora uutislähetys edellyttää, että heidän persoonansa pelaavat yhteen.

− Voin täysin luottaa siihen, mitä Keijo tekee. Minun ei tarvitse jännittää, Pirjo Nuotio kehuu kollegaansa.

Hänestä ja Keijo Leppäsestä tuli ankkuripari, kun Urpo Martikainen jäi eläkkeelle kuutisen vuotta sitten.

Maikkarissa pyritään vakiopareihin. Tutut naamat ovat tärkeä juttu etenkin vanhemmalle katsojakunnalle, heille, joille televisio ja tv-uutiset ovat muutenkin tärkeitä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lue myös: Helena ja Vesa Vierikko

Sisältö jatkuu mainoksen alla

− Työtoverissa voisi olla iso haaste, että joka päivä pitäisi ohjelmoida itsensä hänen fiiliksensä mukaan. Pirjo ei ole sellainen. Yhteispeliin on helppo asemoida itsensä, ja lentopinta löytyy heti, Keijo sanoo.

Niin kuin uutistyössä aina, tiukkoja paikkoja tulee vastaan. Niissä Keijo pysyy Pirjon mukaan hyvin rauhallisena.

Pirjo: ”Keijo on palomies- ja pelastajatyyppi”

− Keijo ei anna tunteiden näkyä työssään. Hän on järkevä palomies- tai pelastajatyyppi. Itse olen pikemminkin se, joka nieleskelee liikutustaan, vaikka kovan mimmin maineessa olenkin, Pirjo sanoo.

Yhteinen kemia

Yksi näkökulma arvioida ankkuritoveriaan on se, mitä katsoja näkee. Katsoja seuraa, miten kemiat toimivat ja millaista on yhteistyö.

Maikkarin uutisissa yhteistyön toimivuus korostuu loppukevennyksessä. Sitä seuraava kommenttiosuus herättää odotuksia ja intohimoja.

Huutokauppakeisari Aki Palsanmäki kärsi pitkään esiintymiskammosta

− Jos aina haluaa olla virkamiesmäisen varma, ei koskaan hurmaa eikä herätä pahennusta. Pirjo sen sijaan kolistelee laitoja. Hän uskaltaa heittäytyä ja nauraa itselleen, Keke sanoo.

Puolivakavissaan he kertovat sopineensa työnjaosta siten, että Pirjo hoitaa kulttuuri ja Keke sportin.

− Keke on intohimoinen penkkiurheilija, jolle kelpaa kaikki kärpäslätkän heilutuksesta eukonkantoon, jääkiekko etunenässä, Pirjo nauraa.

Keijo: ”Pirjon sisällä asuu herkkä humanisti”

− Pirjon sisällä asuu herkkä humanisti. Kun eteen tulee kovia yhteiskunnallisia uutisia, hän kaivaa siihen pienipalkkaisen sairaanhoitajan tai kaupan kassan näkökulman, Keke analysoi.

Koodi kunnossa

Vuosien työtoveruuden mittaan luottamus kahden ammattilaisen välillä on syventynyt. Puhetta piisaa muistakin kuin maailman uutisista.

− Voimme puhua henkilökohtaisistakin asioista, kuten ihmissuhteista ja miehen ja naisen ajatus- ja kokemuseroista. Olen saanut esimerkiksi seurata Keken poikien vaiheita jääkiekon ja jalkapallon parissa, Pirjo kertoo.

Virve Rostia, 58, tarvitaan kohta joka puolella

− Jotkut muistuttavat koko ajan, että "älä sitten kerro tästä kenellekään". Meidän ei tarvitse. Välillemme on syntynyt koodi, jota ei tarvitse päivittää, Keijo sanoo.

− Kyllä me varmaan toisistamme aika paljon tiedämme. Olemme istuneet vierekkäin niin kauan, että tunnistamme, kenen kanssa toinen puhuu puhelimessa. Ahaa, nyt vaimo soittaa, nyt anoppi, Pirjo naurahtaa.

Lue lisää Pirjon ja Keijon ajatuksia ET-lehden numerosta 7/2016, joka ilmestyy 13. huhtikuuta.
Tilaa lehti tästä.

PIRJO NUOTIO, 63

MTV Uutisten ankkuri, kaksi aikuista lasta, kaksi lastenlasta.

KEIJO LEPPÄNEN, 56

MTV Uutisten ankkuri, naimisissa, kolme lasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla