
Vesi, kivennäisvesi, kalja, mehu, maito ja piimä sopivat aina joulupöytään. Tässä vihjeitä muista yhdistelmistä.
- Sillit ja silakat: jouluolut, snapsi.
- Graavilohi ja siika: jouluolut, kuiva valkoviini.
- Savulohi ja -siika: tavallinen tai jouluolut, kuiva/puolikuiva valkoviini.
- Kinkku: oma lempiviini, kevyt/keskitäyteläinen punaviini tai kuiva/puolikuiva valkoviini, tavallinen tai jouluolut.
- Kalkkuna: keskitäyteläinen punaviini (merlot) tai aromikas valkoinen (chardonnay).
- Juustot: sinihomejuusto ja makea valkoviini, vuohenjuusto ja punainen portviini tai sauvignon blanc -valkoviini. Kevyt tai keskitäyteläinen punaviini sopii monille juustoille. Mitä vahvempi juusto, sitä voimakkaampi punaviini.
- Jälkiruoat: ruokaa makeampi viini tai kuiva samppanja tai kuohuviini.
- Luumuiset jälkiruoat: madeira, makea sherry.
- Hedelmäsalaatti: makea valkoviini, valkoinen portviini.
- Puolukka- ja karpalokiisseli: ei viiniä.
- Leivonnaiset: makea tai puolimakea kuohuviini, omenaa, päärynää tai luumua sisältäville myös makea valkoviini ja kermaisille makeita marjaviinejä tai -liköörejä. Suklaakakkua ja portviiniä – tai portteria.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa