Kokeile kotoisan punaviiniglögin sijaan välillä kardemummatotia, keisaripunssia tai englantilaista glögiä.

Kotoinen glögi

1 pullo huokeaa punaviiniä
1–2 palaa kanelia
3–5 neilikkaa
puolen sitruunan keltaiset kuoret
3–5 rkl sokeria

  1. Pane kaikki aineet kattilaan. Kuumenna, kunnes viini höyryää voimakkaasti. Älä keitä.
  2. Kaada juoma glögimukeihin.

Kardemummaglögi

4–5 pussia ruusunmarjateetä
2 tl kardemumman siemeniä
1 l vettä
2–3 rkl fariinisokeria
(0,5–1 dl maustamatonta viinaa, rommia, brandyä tai punssia)
rusinoita, manteleita

  1. Kiehauta litra vettä. Pane kardemummat ja teepussit veteen hautumaan noin viideksi minuutiksi.
  2. Siivilöi juoma glögilaseihin. Mausta sokerilla.
  3. Lorauta halutessasi joka lasiin 1–2 rkl alkoholijuomaa ja sekoita. Lisää rusinoita
    ja manteleita.

Kahviglögi

1 dl vahvaa, kuumaa kahvijuomaa
1 dl punaviiniä
2 rkl mantelilikööriä
2 tl sokeria

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  1. Mittaa lasiin likööri ja sokeri. Lisää kuuma kahvi ja kuuma punaviini.
  2. Sekoita ja
    koristele vaikkapa appelsiiniviipaleella.
  3. Huom! Annoksesta tulee yksi iso lasillinen glögiä.

Englantilainen glögi

10–15 kokonaista neilikkaa
1 appelsiini
4 rkl fariinisokeria
3 kanelitankoa
2 sitruunaa viipaleina
5 dl vettä
1 pullo punaviiniä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  1. Paina neilikat appelsiiniin. Nosta se kattilaan, lisää sokeri, kanelitangot, sitruunat ja vesi. Kiehauta ja sekoita hyvin.
  2. Anna hautua 10–15 minuuttia.
  3. Lisää viini ja kuumenna.
  4. Kaada glögimukeihin.

Tyrniglögi

2 l omenamehua
3 kanelitankoa
3 tähtianista
pala tuoretta inkivääriä
2 dl tyrnimehua
ruokosokeria
(terästettä)

  1. Hauduta glögipohja. Mittaa kattilaan omenamehu ja mausteet. Hauduttele kannen alla miedolla lämmöllä tunnin ajan. Mausteisen pohjan voi tehdä edellisenä päivänä, jäähdyttää ja jättää mausteet omenamehua ryydittämään.
  2. Lämmitä glögipohja ennen tarjoilua ja lisää tyrnimehu. Maista ja makeuta ruokosokerilla tarvittaessa.
  3. Halutessasi lisää terästettä.

Kardemummatoti

2 pussia ruusunmarjateetä
pari kardemummansiementä
4 dl vettä
2 rkl sokeria
4 rkl maustamatonta viinaa
rommia, brandyä tai punssia
rusinoita, manteleita

  1. Pane kardemumma ja teepussit kiehautettuun veteen hautumaan viideksi minuutiksi. Siivilöi juoma glögilaseihin.
  2. Lisää sokeri ja alkoholi,rusinat ja mantelit.

Kahvinen munatoti

3 dl maitoa
2 kanelitankoa
4 neilikkaa
3 dl kuumaa, vahvaa kahvia
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl viskiä tai vaaleaa rommia
4 rkl kahvilikööriä
(1–2 dl kuohukermaa)

  1. Kuumenna kattilassa maitoa, kanelitankoja ja neilikoita 5–10 minuuttia.
  2. Ota mausteet pois ja sekoita kuuma kahvijuoma maitoon.
  3. Vaahdota munat ja sokeri. Vatkaa edelleen ja kaada maitokahvia norona joukkoon.
  4. Lisää alkoholia (ja kermaa).
  5. Tarjoa kuumana tai anna viiletä jääkaapissa.

Keisaripunssi

2 dl vettä
1,5 dl sokeria
1 pullo huokeaa valkoviiniä
2 dl rommia
1–2 sitruunan mehu

  1. Saksan viimeisen keisarin lempijuoma sopii lämmikkeeksi ulkoilun jälkeen. Kuumenna vesi, lisää sokeri ja sekoita, kunnes se sulaa.
  2. Lisää viini ja rommi. Kuumenna, älä keitä.
  3. Mausta sitruunanmehulla. Tarjoa kuumana.

Mantelikahvi kahdelle

3 dl vahvaa kahvia
4 rkl mantelilikööriä
2 tl sokeria
2 palaa vaniljajäätelöä

  1. Kaada glögimukeihin kahvia. Mausta se liköörillä ja tarvittaessa sokerilla.
  2. Aseta pinnalle jäätelöpaloja tai -pallo.
  3. Koristele mantelirouheella tai kahvijauheella.
Sisältö jatkuu mainoksen alla