Chiliä, mansikkaa ja suolaa

Yllätä ystäväsi esimerkiksi chilillä, rosmariinilla tai pippurilla maustetuilla joulumakeisilla.

Makeansuolaiset chilimantelit

1 ½ dl ruokokidesokeria
2 tl merisuolahiutaleita
2 tl tuoretta rosmariinilehtisilppua
2 tl punaista chilirouhetta
1 valkuainen
250 g valkoisia manteleita

  1. Mittaa ruokokidesokeri, merisuolahiutaleet ja rosmariinisilppu kulhoon. Rouhi chilirouhe hienommaksi leikkuulaudan päällä veitsellä leikaten tai huhmaressa ja sekoita chilisilppu sokeri-suolaseokseen.
  2. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaisen rakenne rikki ja sekoita mantelit valkuaiseen. Kaada siivilään. Ota muutamia manteleita kerrallaan ja pyörittele ne chilisokeriseoksessa ja pane leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Työnnä pelti uuniin ja paahda manteleita 200 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Tarkkaile manteleiden paahtumista. Halutessasi voit kääntää niitä lastalla kerran paistamisen aikana. Jäähdytä.

Vinkki! Pakkaa chilimantelit joululahjoiksi pikkupurnukoihin tai sellofaanipusseihin. Viimeistele silkkinauhalla ja pakettikortilla.

Merisuola-mustapippuritryffelit

30 kpl
100 g kookosrasvaa
50 g tummaa suklaata
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 kananmuna
1 ½ dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
100 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvapitoisuus 23–30 %)
½ dl kuohukermaa
Viimeistelyyn
kaakaojauhetta
merisuolahiutaleita
karkeaksi rouhittua mustapippuria

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  1. Sulata kookosrasva ja lisää suklaapalat lämpimään rasvaan sulamaan. Jäähdytä haaleaksi ja sekoita kaakaojauhe joukkoon.
  2. Vatkaa kananmuna ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kookosrasva-suklaaseos vaahtoon.
  3. Vatkaa tuorejuusto ja kerma sileäksi ja lisää suklaaseos joukkoon hyvin sekoittaen. Pane tryffeliseos noin tunniksi jääkaappiin.
  4. Levitä konvehtivuoat valmiiksi ja paina vuoat avonaiseksi sormilla. Levitä kerros kaakaojauhetta lautaselle ja nosta teelusikalla tryffelikekoja  kaakaojauheen päälle. Pyörittele tryffeleitä kaakaojauheessa ja pane ne konvehtivuokiin.
  5. Anna tryffeleiden kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään. Säilytä tryffelit kylmässä ja nauti ne viikon kuluessa.
  6. Ripottele hiukan merisuolahiutaleita ja mustapippuria tryffeleiden päälle ennen tarjoilua tai pakkaamista. Paina mausteet kevyesti sormenpäillä pintaan kiinni.
  7. Pakkaa suussasulavat tryffelit rasiaan ja anna lahjaksi tai tarjoa ne herkkupaloina vahvan kahvin tai hyvän punaviinin kera.

Manteli-mansikkatoffee

23 x 32 cm:n levy
4 dl taloussokeria
1 dl tummaa siirappia
5 dl kuohu- tai vispikermaa
250 g valkosuklaata
75 g margariinia tai voita
Pinnalle
100 g kuivattuja mansikoita
1–2 dl karkeaksi rouhittuja valkoisia manteleita paahdettuna

  1. Mittaa sokeri, siirappi ja kerma kattilaan. Anna kiehua tasaisesti poreillen, välillä sekoittaen 30–45 minuuttia, kunnes seos näyttää paksulta kinuskilta.
  2. Siirrä kattila liedeltä, jäähdytä 5 minuuttia ja sekoita pilkottu rasva ja valkosuklaa joukkoon.
  3. Kaada seos leivinpaperoituun 23 x 32 cm:n vuokaan ja levitä mansikat ja mantelirouhe päälle kevyesti painaen. Jäähdytä yön yli jääkaapissa.
  4. Paloittele terävällä veitsellä ja pakkaa kauniisti. Säilytä pakatut makeiset jääkaapissa lahjan antamiseen asti.
  5. Toffeet säilyvät jääkaapissa pari viikkoa.

Lähde ja ohjeet: www.nordicsugar.com, www.dansukker.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla