Baskimaan pienet tapakset, pintxot, ovat eri täytteillä päällystettyjä leipäsiä. Poimi talteen maukkaat reseptit ja kutsu ystävät koolle!

Tunnetko jo pintxot? Ne ovat leipäsiä, joita nautitaan Pohjois-Espanjan Baskimaassa erityisissä pintxo-baareissa. 

Teet pintxot helposti kotona, kun ostat niitä varten rapean patongin ja leikkaat sen viipaleiksi. Sivele leikkuupintaan öliivyöljyä ja paahda rapeiksi 225-asteisessa uunissa.

Poimi sitten alta mieleiset täytteet leiville!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Rapu-pintxot

8 leipää
1 ps (200 g) katkarapuja
1 dl majoneesia
½ dl basilikaa silputtuna
2 rkl ruohosipulia silputtuna
2 rkl kapriksia
¼ tl valkopippuria myllystä
½ sitruuna

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sulata ja valuta katkaravut. Sekoita joukkoon majoneesi, basilika, ruohosipuli ja kaprikset. Mausta pippurilla.

Lusikoi leiville raputahnaa ja koristele ohuiksi leikatuilla sitruunaviipaleilla.

 

Vuohenjuusto-pintxot

8 leipää
2 aprikoosia tai 1 nektariini
100 g pehmeää vuohenjuustoa
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 oksaa minttua

Pese ja lohko aprikoosit tai nektariini. Paahda hedelmiä parilapannussa muutama minuutti molemmilta puolilta.

Levitä leiville juustoa ja hedelmät. Viimeistele hunajalla ja mintulla.

 

Paprika-pintxot

8 leipää
2 paprikaa
½ dl oliiviöljyä
½ tl chilihiutaleita
½ tl suolaa
3 oksaa basilikaa
8 viipaletta manchegoa

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Huuhtele paprikat. Halkaise, poista kodat ja leikkaa lohkoiksi.

Nosta lohkot uunipellille, leivinpaperin päälle, kuoripuoli ylöspäin.

Paahda paprikalohkoja noin 20 minuuttia ja jäähdytä 5 minuuttia. Vedä kuoret pois terävällä veitsellä.

Leikkaa lohkot suupaloiksi. Lisää joukkoon öljy, chilihiutaleet ja suola. Anna maustua viileässä vähintään pari tuntia. Silppua joukkoon basilikaa.

Lusikoi paprikasalaattia patonkiviipaleille ja leikkaa päälle viipale manchegoa.

 

Kesäkurpitsa-pintxot

8 leipää
1 (300 g) kesäkurpitsa
1 sipuli
3 rkl oliiviöljyä
1 tl sokeria
½ tl suolaa
8 viipaletta chorizoa tai ilmakuivattua kinkkua

Kuori ja leikkaa sipuli puolirenkaiksi. Kuumenna puolet öljystä pannulla ja kuullota sipulit. Sirottele sekaan sokeri ja ota sipulit pois pannulta.

Lisää pannulle loput öljystä ja ohuiksi viipaleiksi leikatut kesäkurpitsat. Paista viipaleita, kunnes ne saavat väriä.

Yhdistä sipuli ja kesäkurpitsat, lisää suola. Jäähdytä seos.

Lusikoi täyte leiville. Kierrä cocktailtikkuun chorizo- tai kinkkuviipale ja asettele leipästen päälle.

 

Pinaatti-pintxot

8 leipää
4 kpl kananmunaa
2 rkl rypsiöljyä
1 rs (70 g) tuoretta pinaattia
½ dl vettä
8 kpl anjovisfileetä
½ tl mustapippuria myllystä
½ tl suolaa

Paista kananmunat lettupannussa öljyssä. Leikkaa kypsyneet ja hieman jäähtyneet munat puolikkaiksi.

Huuhtele pinaatti. Lorauta vesi pannulle ja lisää pinaatit hetkeksi höyrystymään. Valuta lopuksi pois neste.

Lusikoi pinaattia leivälle. Nosta päälle puolikas muna ja anjovisfilee. Mausta pippurilla ja suolalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla