Omakotitalon myyminen ei ole aina helppoa. Toimittajamme keräsi omat kokemuksensa kahden talon myymisestä taloudellisesti huonona aikana. Muista ainakin nämä!

1. Ole rehellinen

Välittäjä ja kuntotarkastaja vastaavat vain siitä, että he tekevät työnsä ammattitaitoisesti. Anna siis kaikki tiedot välittäjälle, jos sellaista käytät. Laki määrää antamaan paljon tietoja rakennuksesta, tontista ja myös alueesta, jolla kiinteistö sijaitsee. Vastuusta pääset ainakin osittain erittelemällä kauppakirjassa kaikki talon tiedossa olevat viat ja myös ne, joita epäilet.

2. Teetä kuntotarkastus

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tilaa kuntotarkastus luotettavalta firmalta. Osallistu itse tarkastukseen ja pyydä myös mahdollinen ostaja mukaan. Ostaja tuntee olonsa turvallisemmaksi, kun myyjä on aktiivinen tarkastusten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Pidä huoltopäiväkirjaa

Talon elinkaaren aikana on hyvä kirjata muistiin kaikki tekemäsi remontit ja talon kunnossa tapahtuneet muutokset. Keskity olennaisiin: remontoi mieluummin salaojat kuin keittiö - pinta on pintaa, mutta ytimen pitää olla kunnossa.

5. Kunnosta piha

Siisti piha antaa hyvän ensivaikutelman. Hoidettu piha viestii, että olet huolehtinut myös talosta.

6. siivoa sisällä

 Tee sisällä kunnon perussiivous ja tuuleta ennen katsojien tuloa. Pesuaineita ei kannata lotrata, sillä voimakas puhditusaineiden haju antaa epäilyttävän vaikutelman.

Keskustele: Hometalon myyminen

http://www.nettiet.fi/forum/laki-ja-talous/4828-Hometalon-myyminen.html

Lue myös:

Neuvoja asunnon myyntiin, lakimies vastaa

Hallintaoikeus ja perintövero

Myyntiverovoittoa vai ei?

Sisarusten yhteinen perintötalo

Omakotitalo vain miehen nimissä

Kiinnostavatko senioriasunnot?

Sisältö jatkuu mainoksen alla