Näyttelijä ja laulaja Susanna Haaviston ruokasuosikki kautta aikojen on risotto, joka saa makunsa jokiravunpyrstöistä.

Jokirapurisotto

2 annosta

Pieni makea sipuli (ei keltasipuli)

loraus oliiviöljyä

2 dl risottoriisiä

2 palaa pakastepinaattia tai rasia tuoretta, ryöpättynä

1 yrttibuquet-liemikuutio (tai kasvisliemikuutio)

2 dl vettä
 
puolikkaan sitruunan raastettu kuori

n. puolen sitruunan mehu

0,5  dl halpaa valkoviiniä, ei rutikuivaa

2 dl ruokakermaa tai soijakermaa

0,5 dl raastettua parmesaania

mustapippuria rouhittuna

1-2 tl kuivattua rakuunaa

1-2 tl  curryä

puoli purkkia säilöttyjä jokiravun pyrstöjä

(loraus kuohuviiniä)

  • Kuullota sipulisilppu kattilassa, varo ruskistamasta.
  • Lisää riisi, sekoittele hetki. Lisää vesi ja lopsauta yrttikuutio joukkoon, sekoita. Anna kiehuskella hiljaisella tulella noin 5 minuuttia. Sekoita aina välillä.
  • Lisää pinaattipalat, hämmennä. Lisää valkoviini, pyöräyttele kauhaa. Kun neste alkaa olla imeytynyt, lorauttele kermaa pieninä annoksina.
  •  Risottoa pitää pitää koko ajan ”hyvänä”, eli sekoitella ja olla vieressä. Lisää sitruunan kuori ja mehu, maista. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste.
  • Maista suola, mutta älä liioittele. Muista, että ravut puuttuvat vielä.
  • Lisää curry ja rakuuna ja rouhi reippaasti mustaa pippuria joukkoon.
  • Kun riisi on  sopivan al denteä tai kohtalaisen kypsää, maun mukaan, ja koostumus löysähköä, lisää valutetut ravunpyrstöt hellästi joukkoon. Älä kuumenna, etteivät ne sitkisty.
  • Anna lämmetä hetken kannen alla joko ilman lämpöä tai aivan minilämmöllä. Koristele runsaalla persiljasilpulla.
  • Tarjoa risoton kanssa hyvää maalaisleipää paahdettuna, valkosipulivoilla sipaistuna ja persiljasilppuun kastettuna.




 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla