Pyöräytä leivonaisiin lisää kuitua vaivaamalla joukkoon pellavarouhetta. Kun lusikoi pellavansiemeniä ja -öljyä päivittäin elimistö kiittää ja vatsa kehrää.

Pellavasämpylät

ohjeesta saat noin 25 sämpylää

½ l vettä

½ dl pellavansiemeniä

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1 dl pellavarouhetta tai paahdettu rouhittu pellava + puolukka -jauhelmaa, Valo 24

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 dl kaura-ruishiutaleita

8dl hiivaleipävehnäjauhoja

1 ps kuivahiivaa

½ dl siirappia

2 tl suolaa

1½ rkl pellavaöljyä

 Kuumenna vesi 41-asteiseksi. Lisää pellavansiemenet, paahdettu rouhittu pellava, kauraruishiutaleet ja puolet jauhoista, joihin on lisätty kuivahiiva. Alusta taikinaa 5 minuuttia. Lisää joukkoon siirappi, suola ja pellavaöljy.

Lisää loput jauhot ja vaivaa hetki.

Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa puolisen tuntia.

Kumoa taikina pöydälle, vaivaa hetki ja leikkaa paloiksi. Pyörittele paloista sämpylöitä.

Kohota 15 minuuttia ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia.

Pellavainen tähtituote

Valo 24h paahdettu rouhittu pellava + mustikka nousi voittajaksi vuoden 2012 Elintarviketeollisuusliiton Tähtituote-kilpailussa.

Paahteisen marjainen jauhelma maistuu viilin päällä, mutta uppoaa myös smoothieihin ja taikinoihin. Samassa paketissa on mainion maun lisäksi rutkasti tärkeitä ravintoaineita, hyviä rasvoja, proteiinia, kuitua ja magnesiumia.

Lisää tietoa kilpailusta ja tuotteesta löytyy täältä:

http://www.etl.fi/www/fi/tahtituote/index.php

 Lusikallinen hyvinvointia

Pellavansiemenissä on reilusti ravintoaineita. Liukenemattomat kuidut tasapainottavat vatsan toimintaa.

Pellavarouhe syntyy kylmäpuristetun pellavaöljyn sivutuotteena. Rouheessa on jäljellä hieman pellavaöljyä ja runsaasti ravintokuitua. 

Pellavaöljy voitelee elimistöä. Lusikallinen sisältää runsaasti omega 3- ja 6-rasvahappoja. Päivittäin käytettynä öljy saa ihon ja hiukset hehkumaan.

Lisää pellavareseptejä löydät et-lehdestä 12/2012.

Sisältö jatkuu mainoksen alla