
Suomen leipäkulttuuri on rikas. Jokaisella maakunnalla on omat, ihanat leipänsä.
- Ruisleipä Kymenlaakson tapaan
- Mureat ohrarieskat Pohjois-Suomen tyyliin
- Ryynirieska savolaisittain
- Setsuuri Varsinais-Suomesta
- Ohrainen hiivaleipä eli rievä Hämeestä
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Suomen maakuntaleivät
- Ahvenanmaa: mustaleipä
- Satakunta: kuminalla maustettu reikäleipä, varilimppu
- Uusimaa: hapan ruisreikäleipä, piimälimppu
- Kanta-Häme: perunalimppu, rievä reikäleipänä
- Pirkanmaa: rievä
- Varsinais-Suomi: setsuuriPäijät-Häme: jälkiuunireikäleipä, hämäläinen näkkileipä, pippo
- Keski-Suomi: hapanleipä, vesirieska, nosterieska
- Kymenlaakso: ruislimppu, lehtokainen
- Etelä-Karjala: hypitysrieska, potaatlepuska
- Etelä-Savo: ryynirieskaPohjois-Karjala: ruisleipä
- Pohjois-Savo: potaattirieska, ruisleipä
- Etelä-Pohjanmaa: sekaviivaleipä reikäleipänä, naurisleipä
- Ruotsalainen Pohjanmaa imelälimppu, verileipä
- Keski-Pohjanmaa: sekahiivaleipä, maitorieska
- Pohjois-Pohjanmaa: ohrarieska, oulunlimppu
- Kainuu: nyrkkirieska
- Lappi: rieska, ahkunleipä
Lähde: Jaakko Kolmonen, 1993. Suomen maakuntaleivät, Patakolmonen Ky, Helsinki.
Seuraa meitä Facebookissa