Isoäidin munasalaattia? Vaiko mieluummin lohta? Tai fetaa? ET-lehden salaatit ovat klassikkoja, jotka maistuvat kaikenikäisille. Lisukkeina tai ruokaisina aterioina.

  1. Ruokaisa lohisalaatti

  2. Broilerisalaatti

  3. Mango-mozzarellasalaatti

  4. Isoäidin munasalaatti

  5. Fetasalaatti

  6. Chilinen tofusalaatti

  7. Mustikkainen feta-kvinoasalaatti

  8. Pähkinäinen salaatti

  9. Savukala-perunasalaatti

  10. Linssisalaatti

  11. Couscous-salaatti

  12. Paahdettu perunasalaatti

Ethän unohda kastiketta:

Artikkeli jatkuu alapuolella
Herkulliset salaatinkastikkeet
Ruoka
Herkulliset salaatinkastikkeet

Grillatun maissin päälle ripotellaan maistuvia lisukkeita. Valitsetkot jalapenon, paprikan vai sitruunan makuisen ripotteen?

Grillattu maissi ripotteilla

ripoteannokset 4 maissille

  1. Kuori maisseista lehdet. Grillaa 10 minuuttia ja lisää ripotteet.

Jalapenoripote

  • 2 tuoretta japenoa
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1 dl cheddarjuustoa raasteena
  • 2 dl maissilastuja
  1. Leikkaa jalapenot renkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna persilja. Raasta juusto ja murskaa maissilastut. Yhdistä ainekset.
  2. Levitä ripote grillattujen maissien päälle.
  3. Grillaa maisseja vielä 5 minuuttia folioon kiedottuna.

Paprika-pekoniripote

  • 100 g pekonikuutioita
  • 1 punainen paprika
  • 1 dl kivettömiä oliiveja
  • 100 g maustamatonta
  • tuorejuustoa
  • 1 tl savustettua paprikajauhetta
  1. Ruskista pekonit paistinpannussa. Halkaise paprika, poista kota ja kuutioi hedelmä. Hienonna oliivit.
  2. Levitä grillattujen maissien pinnalle tuorejuustoa, pekonitäytettä ja ripaus savustettua paprikajauhetta.
  3. Grillaa maisseja vielä 5 minuuttia folioon kiedottuna.

Sitruunaripote

  • 1 luomusitruuna
  • 0,75 dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 75 g notkeaa voita
  • 1 tl mustapippuria myllystä
  • 4 rkl sipulirouhetta
  1. Pese sitruuna ja raasta kuori. Hienonna ruohosipuli.
  2. Sekoita ainekset pehmeän voin joukkoon. Mausta seos mustapippurilla.
  3. Levitä maustevoita grillattujen maissien päälle. Ripottele pintaan sipulirouhetta.

Uudet perunat, sipuli ja feta – tämä perunasalaatti maistuu taatusti. 

Kreikkalainen perunasalaatti

  • 1 kg varhaisperunoita keitettynä

Kastike

  • 2 kesäsipulia
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl sormisuolaa
  • 1/2 tl valko- tai mustapippuria myllystä
  • 1/2 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1 dl oliiviöljyä

Viimeistelyyn

  • 1 dl tilliä
  • 200 g fetaa
  1. Tee kastike. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Hienonna varret ja säästä ne viimeistelyä varten. Laita sipulipalat etikan, suolan ja pippurin kanssa pieneen kulhoon. Anna maustua 5 minuuttia. Lisää joukkoon hienonnettu persilja ja öljy.
  2. Puolita kylmät perunat ja paista niihin kaunis väri grillissä. Nosta perunat kastikkeeseen.
  3. Viimeistele sipulinvarsilla, tillillä ja murustetulla fetalla.