Kalamurekkeen voi tarjota myös burgerina tai pitataskussa.

Kalamureke

8 annosta

800 g perattua lohta
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1 1/2 rkl korppujauhoja
3 tl piparjuuritahnaa
1/2 tl rouhittua valkopippuria
1 tl suolaa

  • Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Aseta uuniin uunipannu, jonka pohjalla on reilusti vettä.
  • Paloittele perattu ja nahaton lohi monitoimikoneen kulhoon. Lisää joukkoon kerma, munat, korppujauhot ja mausteet.
  • Soseuta tasaiseksi massaksi.
  • Lisää massa voideltuun uuni- tai silikonivuokaan ja peitä foliolla. Nosta vuoka vesihauteeseen kypsymään noin 50 minuutiksi eli kunnes mureke on hyytynyt.

Pita-leivät

8 kpl

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 1/2 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
4-5 dl durumvehnäjauhoja

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  • Lisää suola, öljy ja vähitellen jauhot. Vaivaa taikina tasaiseksi. Kohota.
  • Jaa kohonnut taikina 8 osaan ja pyörittele palat pulliksi. Kauli pullat pyöreikdi kiekoiksi, anna kohota pellillä leivinpaperin päällä puolisen tuntia.
  • Paista 225-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla