Tämä kinkkupiirakka onnistuu taatusti.

  • 100 g voita tai margariinia
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 3–4 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 200 g pakasteherneitä
  • 1 ps purjorenkaita
  • 200 g savukinkkua
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 prk kolmen juuston kermaa
  • 2 munaa
  1. Nypi rasva ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi ja taputtele taikina piirakka- tai irtopohjavuoan tai muffinivuokien pohjalle ja reunoille.
  2. Levitä sulaneet kasvikset, kuutioiksi leikattu kinkku ja hienonnettu persilja päälle. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä.
  3. Sekoita munat ja kerma ja kaada kasvisten päälle.
  4. Paista 200 asteessa isoa piirasta 45 ja pieniä 15–20 minuuttia.