Maija Silvennoisen herkulliset hirvikääryleet maustetaan aurajuustolla ja katajanmarjoilla.

Hirvikääryleet katajanmarjakastikkeessa

600 g mureaa hirvenpaistia
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
timjamia

Täyte
1 omena lohkoina
½ dl persiljaa hienonnettuna
1 dl aurajuustoa muruina tai pippurituorejuustoa

Kastike
2 dl omenamehua
8 rouhittua katajanmarjaa
2 dl demi-glasee kastiketta
2 dl kuohukermaa
1 rkl hunajaa
suolaa
vastajauhettua mustapippuria

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisäke

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Perunamuusi ja voissa sekä hunajassa haudutetut lanttukuutiot

  • Ota liha lämpenemään tuntia ennen valmistusta.
  • Poista lihasta kalvot ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  • Nuiji kevyesti viipaleet ja mausta suolalla pippurilla sekä timjamilla.
  • Pane viipaleiden päälle omenanlohko, persiljaa ja aurajuustoa. Kääri rullalle ja sulje cocktailtikulla.
  • Ruskista kääryleet ja kaada sekaan omenamehu.
  • Lisää rouhitut katajanmarjat, demi-glase, kerma, hunaja ja mausteet.
  • Anna hautua miedolla lämmöllä noin 25 minuuttia, kannen alla kunnes liha on kypsää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla