Mantelikalaa muistuttava kuha saa potkua tattarista ja piparjuuresta.

”Kuha sopii niin arkiruoaksi kuin juhlapöytään. Piparjuurella ja sitruunalla maustetun smetanan kanssa se maistuu erityisen mainiolta. Kastikkeeseen sopii hyvin valmis piparjuuritahna, mutta jos haluat nähdä vaivaa, raasta smetanaan tuoretta piparjuurta.”
Annikki Lahtinen

Tattarikuha

4 annosta
500 g kuhafileitä
½ tl suolaa
ripaus valkopippuria
1 kananmuna
1 tl soijakastiketta
1 dl rouhittuja tattarisuurimoita
2 rkl voita paistamiseen
sitruunalohkoja

  • Paloittele kuhafileet 10 cm pituisiksi paloiksi. Mausta molemmin puolin suolalla ja pippurilla.
  • Riko kananmuna lautaselle ja sekoita haarukalla. Lorautasoijakastike joukkoon. Mittaa tattarisuurimot toiselle lautaselle.
  • Pyörittele kalapalat ensin kananmunassa ja sitten tattarisuurimoissa.
  • Kuumenna voi pan­nussa. Paista kalapalat keski­lämmöllä kullanruskeiksi, 2–3 minuuttia molemmin puolin.
  • Tarjoa piparjuurismetanan, sitruunalohkojen ja riisin tai perunoiden kanssa.

Piparjuurismetana

1 prk (120 g) smetanaa
n. 1 tl piparjuuritahnaa
2 tl sitruunamehua
2 tl sitruunan keltaista
kuorta raastettuna
¼ tl suolaa

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  • Sekoita piparjuurismetanan ainekset keskenään.
  • Pane kastike jääkaappiin tekeytymään kalan valmistuksen ajaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla