Perunamuusi saa lisämakua palsternakasta.

1 kg jauhoisia perunoita
200 g palsternakkaa
noin 3 dl nestettä, ­esim. ­keitinlientä tai ­täysmaitoa
½ sitruunaa
50 g voita
1 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa

  • Kuori ja lohko perunat ja kuutioi palsternakka. Keitä lohkot niukassa vedessä kypsiksi. Soseuta juurespalat perunasurvimella tai nopeasti sähkövatkaimella.
  • Kuumenna maito ja kaada se muusin. Voit käyttää nesteenä myös osittain tai kokonaan keitinlientä.
  • Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Lisää muusiin kuoriraaste ja 2 rkl sitruuna­mehua. Notkista muusi nokareella voita ja viimeistele maku hunajalla ja suolalla.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla