1 kg porkkanoita2–3 salaattisipulia3–4 rkl rypsiöljyä2–3 rkl voita3 keskikokoista Rosamundaperunaa4,5 rkl kasvisfondia1 + 0,5 l vettä1 pkt mustaa Koskenlaskijajuustoahienonnettua persiljaa

Kuori ja paloittele porkkanat ja sipulit. Kuullota kasvikset öljyn ja voin sekoituksessa isossa kattilassa.

Kuori ja kuutioi perunat. Lisää ne, fondi ja litra vettä kasviskattilaan. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla kunnes kaikki ainekset ovat täysin kypsiä.
Kurkista välillä kattilaan ja lisää tarvittaessa vettä.

Soseuta kasvikset sauvasekoittimella keitinliemeensä. Murenna juusto  keittoon ja anna sen taas muhia hiljaisella tulella kannen alla. Tarkista maku, lisäile tarvittaessa suolaa, pippuria tai vaikkapa ruokakermaa. Kaada keitto tarjoilukulhoon ja pudota kourallinen hienonnettua persiljaa pinnalle.