24 kpl ohuita broilerin rintaleikkeitä
Marinadi:1 sitruunan mehu1–2 rkl kuivattua rakuunaa7–8 valkosipulinkynttä2 dl öljyä

Marinoi liha. Pyyhi broilerinleikkeet talouspaperilla kuiviksi. Nuiji lihojen paksuimpia kohtia kevyesti, jotta leikkeistä tulee tasaisen paksuja. Jos käytät
broilerinfileitä, ne on ensin halkaistava.

Puserra sitruunan mehu kulhoon, lisää rakuuna ja anna maun irrota puolisen tuntia. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Sekoita silppu ja öljy sitruuna-
rakuunaliemeen.

Kääntele lihoja seoksessa niin, että ne maustuvat joka puolelta. Lado lihat kulhoon ja valuta loppu marinadi päälle. Peitä kulho kannella tai kelmulla ja anna lihojen maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Ota lihat huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Kuumenna parila. Pyyhi broilerinfileistä marinadi pois ja pariloi fileitä noin 4 minuuttia kummaltakin
puolelta. Kun nostat fileet parilalle, älä enää siirtele niitä, vaan anna kypsymisrauha, jotta pinta saa kauniin raidoituksen. Kypsymisen alussa voit kyllä painaa lastalla fileitä parilaa vasten, jotta lihat ottavat joka kohdasta
kiinni alustaan.

Nosta kypsät fileet uunivuokaan. Asettele ne limittäin. Paina folio päälle, aivan lihojen pintaan kiinni. Näin fileet eivät kiehu uunissa, vaan jatkavat paistumista uunissa noin 125 asteen lämmössä. Anna lihojen olla uunissa puolesta tunnista tuntiin.

Voit myös pariloida fileet jo hyvissä ajoin, antaa fileiden jäähtyä ja panna ne noin tunniksi uuniin ennen tarjoilua. Kaada fileiden keskelle kastiketta
ja ripota päälle hienonnettua tuoretta rakuunaa, kun nostat ne tarjolle.

Huom! Vedä kertakäyttöhansikkaat käteesi, kun käsittelet broilerinlihaa.
Pane kaikki lihoihin koskeneet astiat, leikkuulaudat, kulhot, veitset ja sakset yms. pesuun heti käytön jälkeen.

Pystyyn asetellut piparit tuovat näyttävyyttä matalaan kakkuun.

Piparijuustokakku

12 annosta

Pohja

200 g piparkakkuja
100 g voita

Täyte

400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
1 prk sokeroitua kondensoitua maitoa
½ dl (paahdettuja) kookoshiutaleita
2 tl piparkakkumaustetta
3–4 liivatelehteä
1 rkl appelsiinimehua

Päälle

Piparkakkuja, kookoslastuja, kinuskikastiketta, ananaskirsikoita

  1. Keitä toffeeta kondensoidusta maidosta. Laita purkki avaamattomana suureen vedellä täytettyyn kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 1,5 tuntia. Lisää vettä tarvittaessa, jotta tölkki pysyy veden alla. Anna tölkin jäähtyä ennen avaamista.
  2. Murskaa piparkakut kaulimen avulla muovipussissa tai tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Siirrä vuoka jääkaappiin.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, toffee, kookoshiutaleet ja piparkakkumauste. Sekoita tasaiseksi.
  4. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Liuota kuiviksi puristellut liivatteet kuumennettuun mehutilkkaan ja kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kumoa seos vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Irrota kakku vuuasta ja koristele.

Vinkki! Voit korvata puolet tuorejuustosta esimerkiksi maitorahkalla tai turkkilaisella jogurtilla. Käytä silloin 4 liivatelehteä.

Mehevä minttusuklaakakku on yllättävän helppo: sekoita vain kaikki aineet keskenään!

After eight -suklaakakku

12 palaa

6 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 dl ruokosokeria
1,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
4 kananmunaa
1,5 dl kuohukermaa
0,5 dl turkkilaista jogurttia tai bulgarianjogurttia
2 dl lämmintä vettä
0,5 dl rypsiöljyä

Väliin

100 g After Eight -minttusuklaata

Kuorrutus

300 g After Eight -minttusuklaata
½ dl kuohukermaa

Päälle

250 g vaaleansinistä sokerimassaa
Polka-karkkeja

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää kananmunat yksitellen. Kaada nesteet joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Kaada puolet taikinasta voideltuun, korppujauhotettuun 1,5 litran leipävuokaan. Asettele päälle After Eight -suklaita ja kaada lopputaikina vuokaan. Kypsennä 180-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Taikina saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi.
  3. Anna kakun jäähtyä. Kumoa ja tasoita tarvittaessa pinta. Halkaise kakku.
  4. Valmista kuorrutus. Sulata suklaa kerman kanssa kattilassa miedolla lämmöllä. Levitä puolet kuorrutteesta kakun väliin, loput päälle ja reunoille. Jäähdytä jääkaapissa.
  5. Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ja nosta kaulimen avulla kakun päälle. Siisti reunat. Koristele kakku Polka-karkeilla.

Vinkki! Jos et halua käyttää sokerimassaa, voit siivilöidä kakun päälle tomusokeria ja koristella sen pelkillä Polka-karkeilla.