24 kpl ohuita broilerin rintaleikkeitä
Marinadi:1 sitruunan mehu1–2 rkl kuivattua rakuunaa7–8 valkosipulinkynttä2 dl öljyä

Marinoi liha. Pyyhi broilerinleikkeet talouspaperilla kuiviksi. Nuiji lihojen paksuimpia kohtia kevyesti, jotta leikkeistä tulee tasaisen paksuja. Jos käytät
broilerinfileitä, ne on ensin halkaistava.

Puserra sitruunan mehu kulhoon, lisää rakuuna ja anna maun irrota puolisen tuntia. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Sekoita silppu ja öljy sitruuna-
rakuunaliemeen.

Kääntele lihoja seoksessa niin, että ne maustuvat joka puolelta. Lado lihat kulhoon ja valuta loppu marinadi päälle. Peitä kulho kannella tai kelmulla ja anna lihojen maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ota lihat huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Kuumenna parila. Pyyhi broilerinfileistä marinadi pois ja pariloi fileitä noin 4 minuuttia kummaltakin
puolelta. Kun nostat fileet parilalle, älä enää siirtele niitä, vaan anna kypsymisrauha, jotta pinta saa kauniin raidoituksen. Kypsymisen alussa voit kyllä painaa lastalla fileitä parilaa vasten, jotta lihat ottavat joka kohdasta
kiinni alustaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nosta kypsät fileet uunivuokaan. Asettele ne limittäin. Paina folio päälle, aivan lihojen pintaan kiinni. Näin fileet eivät kiehu uunissa, vaan jatkavat paistumista uunissa noin 125 asteen lämmössä. Anna lihojen olla uunissa puolesta tunnista tuntiin.

Voit myös pariloida fileet jo hyvissä ajoin, antaa fileiden jäähtyä ja panna ne noin tunniksi uuniin ennen tarjoilua. Kaada fileiden keskelle kastiketta
ja ripota päälle hienonnettua tuoretta rakuunaa, kun nostat ne tarjolle.

Huom! Vedä kertakäyttöhansikkaat käteesi, kun käsittelet broilerinlihaa.
Pane kaikki lihoihin koskeneet astiat, leikkuulaudat, kulhot, veitset ja sakset yms. pesuun heti käytön jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla