1 makea sipuli½ pienestä purjosta3–6 valkosipulinkynttä2–3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä½ tl murskattuja musta- jachilipippureitaripaus sokeria½ tl merisuolaa1 ruukku tai nippu persiljaa1 tl kuivattua tai 3–4 tuoreen timjamin oksaa1 kg tuoreita sinisimpukoitanoin 4 dl puolikuivaa valkoviiniä½–1 dl kermaa
Kuori ja silppua kaikki sipulit. Kuumenna isossa kattilassa öljyä. Lisää sipulisilput, pippurit, sokeri, suola, hienonnettu persilja ja timjami. Anna muhia miedolla lämmöllä simpukoiden käsittelyn ajan.
Huuhdo simpukat yksi kerrallaan kylmän vesihanan alla. Jos simpukka ei sulkeudu, heitä se pois.
Lisää viini sipuliseokseen ja kuumenna seos kiehuvaksi. Nosta simpukat viiniliemeen, pane kansi päälle ja anna kiehua reippaasti 5–8 minuuttia. Kallistele astiaa muutaman kerran, jotta liemi maustaa kaikki simpukat. Älä avaa kantta, etteivät aromit karkaa.
Kanna kattila pöytään, avaa kansi ja jaa simpukat ja lientä lautasille.
Tarjoa lisänä tuoretta patonkia tai maalaishiivaleipää.