4 annosta 4 broilerin rintafileetä 1 rkl rypsiöljyä rouhittua pippurisekoitusta suolaa
Täyte 50 g voita kuivattua timjamia, rosmariinia, rakuunaa, salviaa maun mukaan

1. Paista pyyhittyihin broilerin­fileisiin kaunis kullanruskea väri pannulla, tilkassa öljyä. Hiero pippuria ja suolaa runsaasti joka puolelle. Nosta broilerit
uuni-vuokaan.
2. Sekoita yrtit pehmeään voihin.
3. Viillä rintafileiden kylkeen terävällä veitsellä pienet taskut. Täytä taskut yrttivoilla.
4. Kypsennä fileet 200 asteessa, uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

VINKKI:
Voit käyttää myös possun ulkofileetä. Leikkaa se pihveiksi, mausta ja tee taskuviilto. Täytä maustevoilla. Sulje hammastikulla ja paista pannulla molemmin puolin kypsäksi.

Grillatun maissin päälle ripotellaan maistuvia lisukkeita. Valitsetkot jalapenon, paprikan vai sitruunan makuisen ripotteen?

Grillattu maissi ripotteilla

ripoteannokset 4 maissille

  1. Kuori maisseista lehdet. Grillaa 10 minuuttia ja lisää ripotteet.

Jalapenoripote

  • 2 tuoretta japenoa
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1 dl cheddarjuustoa raasteena
  • 2 dl maissilastuja
  1. Leikkaa jalapenot renkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna persilja. Raasta juusto ja murskaa maissilastut. Yhdistä ainekset.
  2. Levitä ripote grillattujen maissien päälle.
  3. Grillaa maisseja vielä 5 minuuttia folioon kiedottuna.

Paprika-pekoniripote

  • 100 g pekonikuutioita
  • 1 punainen paprika
  • 1 dl kivettömiä oliiveja
  • 100 g maustamatonta
  • tuorejuustoa
  • 1 tl savustettua paprikajauhetta
  1. Ruskista pekonit paistinpannussa. Halkaise paprika, poista kota ja kuutioi hedelmä. Hienonna oliivit.
  2. Levitä grillattujen maissien pinnalle tuorejuustoa, pekonitäytettä ja ripaus savustettua paprikajauhetta.
  3. Grillaa maisseja vielä 5 minuuttia folioon kiedottuna.

Sitruunaripote

  • 1 luomusitruuna
  • 0,75 dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 75 g notkeaa voita
  • 1 tl mustapippuria myllystä
  • 4 rkl sipulirouhetta
  1. Pese sitruuna ja raasta kuori. Hienonna ruohosipuli.
  2. Sekoita ainekset pehmeän voin joukkoon. Mausta seos mustapippurilla.
  3. Levitä maustevoita grillattujen maissien päälle. Ripottele pintaan sipulirouhetta.

Uudet perunat, sipuli ja feta – tämä perunasalaatti maistuu taatusti. 

Kreikkalainen perunasalaatti

  • 1 kg varhaisperunoita keitettynä

Kastike

  • 2 kesäsipulia
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl sormisuolaa
  • 1/2 tl valko- tai mustapippuria myllystä
  • 1/2 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1 dl oliiviöljyä

Viimeistelyyn

  • 1 dl tilliä
  • 200 g fetaa
  1. Tee kastike. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Hienonna varret ja säästä ne viimeistelyä varten. Laita sipulipalat etikan, suolan ja pippurin kanssa pieneen kulhoon. Anna maustua 5 minuuttia. Lisää joukkoon hienonnettu persilja ja öljy.
  2. Puolita kylmät perunat ja paista niihin kaunis väri grillissä. Nosta perunat kastikkeeseen.
  3. Viimeistele sipulinvarsilla, tillillä ja murustetulla fetalla.