Dave Canterbury opettaa selvitysmistaitoja luonnossa.
Dave Canterbury opettaa selvitysmistaitoja luonnossa.

Yhdysvaltalainen selviytymiskouluttaja neuvoo, mitä pitää ainakin pakata mukaan seikkailumatkalle metsään.

Television selviytysmisohjelmien konkari, yhdysvaltalainen kersantti Dave Canterbury, 53, opettaa nykyisin selviytymistaitoja alaan keskittyvässä koulussa Ohiossa. Sotilaspoliisin uran tehnyt mies on erikoistunut opettamaan ihmisiä pärjäämään luonnossa hengissä.

Dave Canterbury vieraili Ruotsissa Moraknivetin kutsusta ja kertoi, mitä ilman hän ei lähde luontomatkalle.

Näitä viittä tavaraa on lähes mahdoton korvata millään muulla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1. Puukko

Puukolla voit kaivaa, vuolla sytykkeitä, tehdä polttopuita, metsästää, kalastaa, nylkeä, perata, leikata, erotella, valmistella ruuan, puolustautua, rakentaa suojan ja niin edelleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yleensä kaikki muut paitsi niin sanotut ful-tang-täysruotopuukot hajoavat näissä tehtävissä ajan mittaan. Jos full-tang-puukko hajoaa, sen voi korjata luonnossa narun ja vaikkapa tuohen avulla

2. Avaruushuopa

Avaruushuovan avulla voit pysyä lämpimänä ja kuivana. Siitä voit tehdä tuulisuojan ja katoksen.

3. Tulentekovälineet

Jopa märillä tuluksilla voit sytyttää tulen. Ja kun on tulta, on lämpöä, on kuivuutta, merkki sijainnistasi pelastajia varten, turvallista juomavettä ja kypsää ruokaa.

4. Astia veden keittämistä varten

Turvallinen keitetty vesi on välttämätöntä. Sen avulla voi myös hoitaa esimerkiksi haavoja. Ruotsalainen selvitymiskouluttaja Johan Skullman tosin neuvoo, että vettä voi keittää myös paperikupissa, mutta muut kuin ruotsalaiset eivät ehkä halua kokeilla tätä vinkkiä käytännössä.

5. Narua

Narusta voit tehdä lähes mitä vain: kalastusvälineen, metsästysvälineen, pyykkinarun. Sillä voit sitoa haavan tai laavun tai muun suojan paikalleen. Narulla voit myös metsästää ja korjata sillä veitsen.

Vinkit antoi Dave Canterbury.

Sisältö jatkuu mainoksen alla