Lontossa asuva Hannele Duval lensi perheineen lomalle Marmarikseen. Odotettu syntymäpäiväreissu sai kuitenkin dramaattisen käänteen.

″Lähdimme perheen kanssa viikon lomalle Turkin Marmarikseen. Minulla oli jo ennen lähtöä pientä yskää, mutten kiinnittänyt siihen huomiota.

Heti perillä lähdin himokuntoilijana lenkille. Sitten menimme turkkilaiseen saunaan, missä aloin saada outoja vilunväristyksiä.

Täytin samana päivänä 50, ja tarkoitus oli nauttia illallista juhlatunnelmissa. Aloin kuitenkin palella yhä pahemmin. Yöllä nousi kova kuume, ja yskin jopa verta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Taustaa: Reissaatko riskillä? 10 kysymystä matkavakuutuksista

Aamulla soitin matkanjärjestäjälle, joka neuvoi etsimään hotellikansiosta paikallisen lääkärin yhteystiedot. Lääkäri tuli hotelliin tutkimaan minua ja totesi heti, että keuhkoissani oli jotain pielessä. Hän kuljetti minut yksityiseen Ahu Hastenasi -sairaalaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Röntgenkuvan perusteella diagnosoitiin keuhkokuume, ja aloin saada antibiootteja suoneen.

Minulla oli vakuutusyhtiön numero kännykässäni, joten pystyin soittamaan sinne viipymättä. Tästä eteenpäin vakuutusyhtiö hoiti asiat suoraan sairaalan kanssa, eikä minun tarvinnut käyttää omaa rahaa tai luottokorttia.

Olin sairaalassa kuusi päivää enkä päässyt paluulennolle. Vointini kuitenkin parani, ja mieheni ja tyttäreni lähtivät ajallaan kotiin.

Lue myös: Mitä teen, kun matkakumppani sairastuu?

Kun lopulta pääsin sairaalasta, paluuni viivästyi vielä neljä päivää. Vakuutusyhtiö halusi omalääkäriltäni Lontoosta todistuksen, ettei minulla ollut ennestään keuhkosairauksia.

Sopivaa lentoa ei myöskään heti järjestynyt. En halunnut toipilaana neljän tunnin lennolle, joka lähtisi keskellä yötä.

Minulle perusterveelle oli yllätys sairastua yhtäkkiä vakavasti. Niin voi käydä kenelle tahansa. Ilman matkavakuutusta suuret hoito-, hotelli- ja kotimatkakulut olisi pitänyt pulittaa itse.″

70-vuotias matkailija: joko kelpaat vakuutusyhtiöllesi?

Hannelen vinkit

  • Hanki matkavakuutus ajoissa.
  • Tarkista ehdot, ettei tule yllätyksiä. Lentojen varaamisen yhteydessä netissä tarjotaan usein vakuutusta, josta vastaava yhtiö voi olla toisesta maasta. Lue ehdot tarkasti.
  • Varmista, että vakuutus korvaa kotiinkuljetuksen ja sairaanhoitokulut ilman ylärajaa. Kotiinkuljetus Euroopassakin on erittäin kallista. Hoitokuluissa katto saattaa tulla vastaan nopeasti.
  • Ota matkalle mukaan vakuutuskortti ja tallenna vakuutusyhtiön puhelinnumero kännykkääsi.
  • Hoitopaikassa ota viipymättä yhteys vakuutusyhtiöön.
Sisältö jatkuu mainoksen alla