Yleiset matkakohteet, joissa ei törmää maanmiehiin heti hotellin aamiaisella, ovat harvassa. Jouluna niitä sentään löytyy.

Kaksi kolmasosaa suomalaisista matkustaa tai harkitsee matkustamista joulun aikaan. Suosituimpia ovat parin kolmen päivän minilomat, mutta noin 40 prosenttia suomalaisista lähtee tai harkitsee lähtevänsä yli viikon matkalle joulun aikaan. Asiaa selvitti marraskuussa Suomen matkatoimistoalan liitto.

Liitosta kerrotaan, että matkailualan kansainvälinen ilmiö on jättää matkojen varaaminen entistä myöhempään ajankohtaan. Marraskuun lopussa suomalaista vielä reilu kolmannes siirsi joulusuunnitelmien tekoa ja pohtii matkakohdettaan.

Matkan varaaminen siirtyy.

Näitä maita suomalaiset eivät suosi jouluna

Yleiset lomakohteet, joissa ei törmää maanmiehiin heti hotellin aamiaisella, ovat harvassa, mutta jouluna niitä sentään löytyy.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Nettimatkatoimisto Expedian mukaan jouluna 2015 suomalaiset matkustavat harvoin seuraaviin maihin:

1. Itävalta. Vietä joulu Alpeilla mozartinkuulia rouskuttaen tai Wienissä sacherkakkujen taikapiirissä. Huipenna loma Wienin filharmonikkojen kuuluisaan uudenvuodenkonserttiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mozartinkuula vai sacherkakku?

2. Sveitsi. Jos maan hintataso ei ole ongelma, riennä keskelle rikkaiden joulusatua. Zürichin asemalle pystytetään 15-metrinen joulukuusi, jossa kimaltelee 6000 Swarovskin kristallia.

3. Irlanti. Joulu irlantilaisessa kartanossa tai linnassa voi olla unohtumaton kokemus, jota muut suomalaiset eivät ole vielä keksineet.

4. Kanada. Oikea vastaus on Kanada - myös joulunviettoon. Paikalliset jopa luulevat, että joulupukki on kanadalainen. Vietä joulu Kanadassa, jos pidät kalkkunasta ja munatotista. Totia kuluu Kanadassa joulukuussa jopa 6 miljoonaa litraa.

Varaudu munatotiin Kanadassa.

5. Intia. Valitse Intia joululoman kohteeksi, jos et välitä viettää joulua toisten suomalaisten etkä myöskään venäläisten kanssa. Venäjä poisti juuri Intian kansalaisilleen turvallisten maiden listalta. Maa oli venäläisten matkailijoiden 35. suosituin kohde 2014, suosituin oli Suomi. Venäläisten joululomat alkavat lisäksi usein vasta uutenavuonna, joten heitä on muutenkin vähän joulunpyhinä maailmalla.

Minne suomalaiset matkustavat jouluna?

Jos maanmiesten seura sen sijaan kiinnostaa, Expedian mukaan suomalaisia löytyy joululomalla varmimmin seuraavista kaupungeista:

  • Tallinna
  • Dubai
  • New York
  • Berliini
  • Bangkok

Lähde Expedia

Sisältö jatkuu mainoksen alla