Maamme suosituimmat matkablogit on listattu. Kärkipaikan vei kestosuosikki Kaukokaipuu matkablogi.

Kaukokaipuu nousi yhden pykälän edellisestä listauksesta. Suositun bloggaajan matka-aiheisia kirjoituksia voi lukea myös Retkipaikka.fi-sivustolta sekä Finnairin blogissa sijaitsevalta omalta palstalta.

Kärkikolmikon muut sijat menivät aiemmilla blogilistauksilla esiintyneille Destination Unknown- ja Curious Feet -blogeille.

Lue myös: Valmismatkoilla riittää kysyntää katso top 10 -kohteet

Visuaalisuus näkyy vahvasti matkablogeissa. Laadukasta ja inspiroivaa kuvamateriaalia on tarjolla runsaasti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Toinen viime vuosina vahvistunut ilmiö on aiheiden erikoistuminen. Tarjolla on nykyään matkablogeja esimerkiksi seniorien, aktiivilomailijan tai liikuntaesteisen näkökulmasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Top 10 -matkablogit Suomessa

 1. Kaukokaipuu matkablogi
 2. Destination Unknown
 3. Curious Feet
 4. Pää Pilvissä
 5. London & beyond
 6. Veera Bianca
 7. Pako Arjesta
 8. Archie gone Lebanon
 9. Pingviinimatkat
 10. Tämä matka

 Lähde: Cision

Näin lista laaditaan

 • Cisionin mukaan blogin tunnistaa kolmen ominaisuuden perusteella: sisältö on käänteisessä kronologisessa järjestyksessä, sisältöä luovat yksilöt tai tunnistettavien yksilöiden joukko ja sisältö on käyttäjien kommentoitavissa.
 • Toimituksellisen median, kuten uutissivustojen blogit, ovat listauksen ulkopuolelle, sillä valtamedian vaikutus blogiin on selkeän suosiva.
 • Blogin kotimaaksi määritellään se, missä kirjoittajan voidaan olettaa asuvan. Jotkut sivut käyttävät .fi-verkkotunnusta, toiset paikannetaan kielen perusteella.
 • Sijoitukseen vaikuttavat lukijoiden määrä ja blogiin tehtyjen viittausten todennäköisyys muualla verkossa, esimerkiksi hakukoneiden hakutuloksissa tai Twitterissä.
 • Erityinen paino annetaan linkityksille ja kommenteille. Lisäksi top 10 -blogien osalta arvioidaan päivitystiheyttä, päivitysten lukumäärää sekä bloggaajan ja lukijoiden välistä vuorovaikutusta.
 • Vuorovaikutuksen laajuutta arvioimme paitsi blogin kommenteista myös blogin ulkopuolella, kuten Twitterissä ja Facebookissa, käydystä keskustelusta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla