Katso, millaisia ovat ET:n lukijoiden suosikkipyöräilyreitit, sekä Suomessa että ulkomailla.

Pyöräilen ihan Riihimäen kaupungin kevyen reittejä. Silti saan nauttia tuoksut ja tuulet. Keväällä ensin tuomi,sireeni,omenankukat,pihlajat jne, kunnes on syksy ja iltaisin kaupunki tuoksuu kypsille omenille. Toki pyöräilen viikottain myös pois kaupungista ja taas suurimman osa matkasta hoituu pyöräteillä. Nyt nautin vaihtelevasta maastosta, mäkineen. Usein pistäydyn myös metsässä. Milloin haluan vain nauttia vuodenajan tuomista näkymistä ja tuoksuista metsässä. Toki teen myös "saalistus" retkiä eväineni, marjoja ja sieniä, sen minkä pieneen pakaste tilaani ja vatsaani mahtuu. On niitä toki hyvänä vuonna säilöttykin taloyhtiön kylmäkomeroon. Pyörällä kuljen päivittäin koko sulan, kuivan kauden. En talvella, terveydellisistä syistä. Toki voin suositella Riihimäki - Hyvinkää väliä. Joko edestakaisin ns Arolammin tien reittiä (helppo ja päälystettä koko ajan), tai toinen suunta Kytäjän kautta (tässä tulee sitten vaativuutta maaston ja hiekkatien muodossa).
Tuula, Riihimäki

***

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Asun merenrantakaupungissa Kemissä. Kesäisin pyöräilen usein ranta-alueelle, joka on meillä täällä laitettu tosi viihtyisäksi. Siellä on pursiseuroja venelaitureineen, vanhoja aittamakasiineja, joissa myydään paikallisia tuotteita. Alueella sijaitsee myös Jalokivigalleria, jossa on myös mukava käydä. On ulkoilma ravintoloita, joista saa virvokkeita, ja maukasta ruokaa. Meripuistossa järjestetään kesäisin myös mukavia musiikki tapahtumia. Ranta-alueella on mukava pyöräillä helteelläkin, koska siellä aina tuulee jonkin verran.
Helena, Kemi

Sisältö jatkuu mainoksen alla

***

Oulussa Tuirasta Patosiltaa Ainolan puistoon. Sieltä edelleen Torinrantaan (kauppahallissa kahvilla tai kesällä torilla kahvilla). Kävely-pyörätiesiltaa Pikisaaren kautta Hietasaareen. Sieltä Nallikariin ja asuntomessualueen ohitse Pitkänmöljää Toppilan kautta Tuiraan. Koko reitti kulkee hyviä pyöräteitä puisto- ja rantamaisemissa. On varsinkin kesällä Suomen upein.
Kalevi, Oulu

Tuusulanjärven ympäri kulkee tosi upea reitti kauniissa kulttuurimaisemissa.
Kahville voi poiketa vaikka Lotta-museoon.
Outi, Tuusula

***

Mustasaaren Singsbyystä Raippaluotoon on mukavä pyöräillä. Raippaluodon silta on nähtävys matkalla. Vaasasta ajomatkaa sillalle noin 15 km.
Voi ruokailla Berny's-lounasravintolassa matkalla sillan kupeessa. Ja ihailla kaunista saaristomaisemaa.
Raija, Singsby

***

Suosikkireittini on rantatie Parikkalan keskuksesta Särkisalmelle ja sieltä edelleen simpeleen järven ympäri Melkoniemeen ja Simpeleen kautta takaisin Parikkalaan
Riitta, Imatra

***

Olen pyöräillyt Turusta Naantaliin, on hyvä pyörätie koko matka, menin vanhan tien kautta. Naantalissa on Muumimaailma, Kailon saaressa kesäteatteri ja rantaravintoloinen tunnelma on mahtava! Lokalahdelta Uuteenkaupunkiin pyöräillään joka kesä, osan matkaa ei ole pyörätietä, se on tylsää! Siellä mennään vanhoilla 30-vuotta vanhoilla naistenpyörillä ja ajoasento on paljon parempi kuin uusissa pyörissä!
Päivi, Turku

***

Tampereen seudulla kiva lenkki on pyöräillä järvenrantaa pitkin Pirkkalan ja Nokian kautta ympäri taas Tampereelle. Reitti on n. 27 km, kivalla säällä sen polkee helposti!
Veera, Tampere

***

Kiva reitti on radan vartta pitkin Vantaan Tikkurilasta Helsinkiin. Vaihteleva maasto ja saasteeton ilma, vain junat kulkevat ohi silloin tällöin. Reitti on noin 20 km pitkä. Sopiva pyrähdys ja liikuntatuokio!
Markus, Vantaa

***

Hämeenlinna, Vuorentaka - Hattula, Katinala - Hattulan Uusi-Kirkko - Hämeenlinna-Aulanko - Vanajan kirkko - Ratasniitu - Ahvenisto - Vuorentaka. Konaispituus on n. 30 km. Reitin varrella on parasta hämäläista kulttuurimaisemaa ja lisäksi hyvä pyörätie.
Jorma, Hämeenlinna

***

Oikein mukava reitti on lähteä Helsingin Vanhankaupungin kosken tuntumasta pitkin Vantaa-joki rantaa. Sitä voi pyöräillä jokirantaa pitkin niin pitkältä kun tuntuu ja vaihtaa puolta ja palata kohti kaupunkia. Rauhallista, ei moottoriajoneuvoja, hienot jokimaisemat. Vanhankaupungin kosken tuntumassa on mukava ravintola Helsinge, siellä voi poiketa kahvlla tai välipalalla.
Carita, Helsinki

***

Kun lähden pyöräilemään menen useimmiten lähimetsään Littoisiin. Siellä on tosi hyviä reittejä eikä tarvitse ajaa isojen teiden läheisyydessä. Nautin luonnosta metsästä ja hiljaisuudesta. Joskus jatkaan matkaani niin, että ajan vielä heikkarannalle ja nautin siellä eväistä. Tunnin, parin lenkin jälkeen on ihana olo!
Margaretha, Turku

***

Ainolan puisto Oulussa. Menen kesäisin pyöräillen piknikille puistoon ja nautin kesästä. Puistossa on mm. ns. Piparkakkutalo ja kiva kahvila, muistaakseni Tuomenkukka.
Kuutar

***

Reitti alkaa Makkoskylältä Vilppulasta läpi maalaismaiseman kauniille Sallussärkälle ,luonnonsuojelualuetta, kapea mäntyinen kangas halkaisee järven. Siitä Vilppulaan taas maalaismaisemien läpi, voipa karhukin tulla tiellä vastaan, ilveksistä puhumattakaan.

Vilppulan satamassa voit kesällä poiketa kahville, kokeilla koskikalastusta, pyöräillä koskenrantaa ja jatkaa Mänttään pyörätietä, poiketa eri museoihin ja siirtyä Lemmenpolulle ,jota pitkin Ester Toivonenkin ratsasteli.

Mäntässä paljon taidetarjontaa pienellä alalla ja pyörällä pääsee hyvin. Sieltä voi taas siirtyä Ruovedelle pienten kylien läpi Ylävääri, Alavääri. Väärinmaja, silti mennään oikein kohti Suomen kauneinta kirkonkylää. Kaunis puukirkko on keskellä kylää ja laivaranta, johon vanha Tarjanne-laiva kesäisin ajelee Tampereelta.

Katsomisen arvoinen on myös talo,jossa "Runeber"i asusteli muinoin. Siitä matka jatkuu kohti Haapamäkeä,v älillä on korkea Syvingin silta ja kaksi pienempää siltaa tällä kauniilla Salonsaarella. Sitten ollaankin kohta kotona Nuijanniemellä, matkaa kertyy alle 100 km, riippuen miten paljon tekee sivureittejä. Tosi mukava reitti kesäisenä päivän. Virkistää päätä ja jalkoja.
Ritva, Kolkki

***

Pyöräretki Kööpenhaminan Vestamagerin luonnonpuistossa oli mahtava! Omat smörrebrödit mukaan tanskalaiseen tapaan ja polkemaan Tanskan tasaisia teitä!
Olga, Helsinki

***

Suosikkireittini on Espoon Rantaraitti, joka seuraa Espoon kauneimpia merenrantateitä ja välillä poikkeaa upeitten talojen lähiökaduille. Kesällä voi matkalla pulahtaa uimaan, nautiskella auringosta ja lepäillä viileissa pikku metsiköissä. Ruoka ja juomaakin löytyy reitin varrelta. Kokonaisen päivän saa hyvin kulumaan mukavasti.
Raili, Espoo

***

Paras pyöräilyreitti on ollut minulle Jyväskylässä Jyväsjärven ympärillä kulkeva ulkoilureitti. Pituutta sillä on n. 12,5 km. Siellä päästelee kesäisin rullaluistelijat, lenkkeilijät, pyöräilijät ym:t ulkoilijat mukavissa maisemissa. Myöskin Finlandiamaraton juostaan sillä reitillä kesäisin. Matkan varrella saattaa pysähtyä ulkopenkeille istuskelemaan ja ihailemaan järvenlaineita, kiikaroimaan lintuja, kuten minä, tai mennä satamakahvilaan jäätelölle. Jyväskylää ja sen ympäristöä on mukava ihastella ja nähdä monelta puolelta liikuessaan reitillä. Matkan varrella on myös aivan ihana puutarhamyymälä Viherladia, jonne voi piipahtaa kukkia ja kasveja tutkailemaan. Siellä voi virkistää itseään kahveilla, ruualla ja virvokkeilla. Tällä hetkellä Äänekoskella asuessani on myös viehättävä reitti pyöräillä Äänejärven ympärillä ja pulahtaa virkistävän viileään Äänejärven virtaavaan veteen.
Kirsi, Äänekoski

Lähtö: Espoon Lippajärveltä.. Lippajärven kierto kuntoilu mielessä 7,8 km ihan kiva arkisin hyvät pyörätiet. Selloon Shoppailemaan 8 km todella hyvä pyörätie.. Aurora-puisto on kerrassaan hurmaava luontokohteeni. Kahvit 300 vuotta vanhan puun alla...
Arja, Espoo

***

Minun suosikkipyöräilyreitti kulkee täällä Kajaanissa Kuluntalahden kautta Paltaniemelle ja sieltä Uudenkylän kautta takaisin kaupunkiin
ja kotiin takaisin,matkaa tulee noin 25 km:n lenkki se tuntuu noin päivälenkkinä minulle sopivalta.
Reijo, Kajaani

***

Espoon Tapiola, Laajalahti, Länsiväylän rantareitti. Maisemat, meri, arkkitehtuuri, puutarhat, museot. Kaikkea kivaa löytyy reittien varrelta.
Nina, Espoo

***

Helsingin keskustan suunnalta jos pyöräilee Merikannontien suuntaan, rantaa pitkin, voi poiketa ensin Regatassa kahvilla. Sitten voi jatkaa kohti Seurasaarta, mistä pyöräilee vain ohi ja jatkaa kohti Munkkiniemeä. Koneenpuiston läpi pyöräilyn jälkeen, suunta on kohti Tarvaspään museota, merimaisemaa matkan varrella ja Tarvaspäässä voi mennä taas kahville.
Anna-Maija, Helsinki

***
Kesällä pyöräilen lähistöllä. Asun Kokkolasta ja täältä on koko matkan pyörätietä Pietarsaareen asti. Tietä kutsutaan Seitsemän sillan tieksi. Usein palaan takaisin n. 1o km jälkeen.Käyn taukopaikalla syömässä pienet evääni jajuomassa. Samalla ihailen lintuja ja meressä uivia kalaparvia. Maisema on kaunis ja vettä ja merta riitää.Taukopaikalla on myös mahdollista vaikkapa onkia ja paistaa makkaraa.
Terttu, Kokkola

***

Turusta pääsee Saariston rengastielle, lähtö vaikkapa Paraisilta. Ensin siis pyöräillään sinne, matkalla ihaillaan jo ensimmäistä kaunista maisemaa Kirjalansalmen sillalla. Paraisilta lautalla Nauvoon, sieltä Korppooseen, Iniöön, Kustaviin ja taivassaloon. Matkalla luonnollisesti yövytään jossain tunnelmallisissa majoituspaikoissa, ja niin monta yöpymistä, että paikkoihin ehtii varmasti tutustua.

Saaristo tarjoaa myös ihanaa ruokaa, josta pääsee nauttimaan paikallisissa ravintoloisas tai kahviloissa Lauttamatkat ovat suuri osa tämän pyöräreitin huvia, suurin osa niistä on jopa täysin ilmaisia. Historiallista nähtävää riittää myös joka kohteessa, vanhoja kirkkoja rakastaville tämä on hieno tapa tutustua niihin. Kielialueetkin vaihtuvay mukavasti ruotsinkielisestä suomenkieliseen saaristoon.
Sirpa,Turku

***

Kantvikista Kirkkonummelle on matkaa n. 7km. Kesäisin kauppa- ym. asiointimatkat keskustaan sujuvat loistavasti polkupyörällä. On hyvin toteutettu pyöräilytie, mennen tullen pystyy vanhempikin pyöräilijä istualtaan polkemaan koko matkan, ilman talutuksia ylämäissä.
Ritva, Kantvik

***

Tampereella on ihana pyöräreitti Pyhäjärven ympäri ja Pyynikin harjulla on ihana munkkikahvila, muutes Suomen paras.Tervetuloa pyöräilemäänTampereelle.
Leila, Pirkkala

***

Suosikkireittini oli Vantaan Tikkurilasta Vantaanjokivartta katetun sillan yli Helsingin pitäjän kirkolle, Haltialan peltojen poikki keskuspuistoon urheilumajalla munkkikahvit( jos ei jo tullut juotua kahvit Kirkon vieressä olevassa kahvilassa) ja siitä aaarniometsän syleilyssä kohti Ruskeasuota, Aurooran sairaalan, ohi Stadikan kupeesta, Töölönlahden vieritse rautatieasemalle. Pyörä parkkiinja kaupungin humuun tai suoraan iltatorille likööricrepille. Matka takaisin Tikkurilaan Vanhankaupungin lahdelle ja siitä Vantaanjoen vartta Malmille ja pusikkosia pyöräteitä myötäillen kohti Tikkurilaa.

Siinä irtautuivat ajatukset työstä, heti pyörän selkään päästyä ja kesäisen viiman hyväillessä ihoa. Pyörällä liikkuessa ehtii havainnoimaan ympäristöä, tuntemaan vaihtuvat luonnon tuoksut ja nauttimaan kesän lämmöstä.
Irma, Nummela

***

Pyöräilen usein Parolasta kauniin metsänkylän kartano-kahvilan, jossa voi nauttia maukkaat kahvit ihanien lettujen kera, kautta Hotelli rantasipi Aulangon kauniiden maisemien ja Vanajaveden siluetin varrella kohti Hämeenlinnan kaupunkia, noin 10 km lenkki, kulkee todella kauniiden kesämaisemien varrelta. oikein maalaismaisemissa ja kuitenkin niin lähellä kaupunkia.
Riitta, Parola

***

Asun Helsingin Hakaniemessä ja reittini alkaa Sörnäisten Rantatietä pitkin Arabian rantaan. Arabian rantaa on ihana ajella, kun meri on avoinna vierellä ja vilvoittava tuuli antaa puhtia polkemiselle. Tässä kohtaan ajetaan soratietä ja jalat joutuvat polkemaan kovemmin, kuin alkumatkan asfalttiosuus.

Arabian rannasta sukelletaan lehtometsään, itikat tunkevat suuhun, joten suu on pidettävä supussa. Metsätie vie Viikkiin ja ja Viikin arboretum-metsäosuudelle. Täällä alkavat ensimmäiset ylämäki osuudet, tosin vielä loivemmat, mutta kyllä jo tosissaan saa polkea ainakin 65-vuotias mummi. Lenkkeilijöitä ja muita pyöräilijöitä tulee vastaan, samoin ohittelijoita riittää. Osa pyöräilijöistä ajaa tosi lujaa, mutta vielä ei tullut törmäyksiä. Läheltä piti tilanteita toki on ollut. Kun vain jokainen ajaa omaa puoltaan tiestä niin hyvin menee.

Viikin metsäosuudella on opastekilpiä eri metsälajeista ja kasveista. Ne ehtii kyllä ajaessa tsekkaamaan. Kaunista on ja hiljaista.

Seuraavaksi onkin sitten lintujen bongaustorni ja sen vieressä yliopiston lehmät laiduntaa meren rannalla. Puutarhapalstat ohitellaan, sieltä silmiin osuu kukkien loisto. Herttoniemen "hoppa" liputuksineen jää taakse. Seuraavaksi ajellaan metsätietä pitkin kohti Herttoniemeä. Kaatopaikka jää kauemmaksi sivuun ja lumenkattopaikan sulamista on kiva seurata kesän kuluessa. Taas sen jälkeen tullaankin lähelle meren rantaa ja sitten alkaakin pitkä ylämäki kallion päälle, missä voi pitää juomatauon ja nauttia huikeista näkymistä.

Mäen päältä pyörälenkkini vie alas Herttoniemen siirtolapuutarha-alueen viereen. Kaikki tämä ajaminen on tehty soratietä pitkin, joka kurveissa helposti luistaa ja täytyy käyttää käsi- ja jalkajarrutusta.

Siirtolapuutarha-alueen vierestä alkaa jälleen asfalttitien osuus. Ja miten peffani nauttiikaan siitä hetkestä. Ajaminen muuttuu taas tasaisemmaksi ja helpommaksi. Vaikka tästä alkaa ylämäkien sarja kohti Itäkeskuksen siltaa kohti Sörnäistä. Mutta metrot kulkevat osan matkasta vierellä ja on mukava katsella Kulosaaren isoja taloja, pihoineen.

Sen jälkeen laskeudutaan Itäkeskuksen sillalle ja tuuli antaa oman vilvoituksensa polkupyöräilijälle. Sillalta on hienot näkymät Herttoniemen lahdelle kuin myös Helsingin satamiin. Silta ylitse ja mäki alas, niin olen taas Sörnäisten Rantatiellä. Viimeinen käännös Haapaniemen kadulle. pihaan, pyörä pyöräsuojaan ja polkija kotiin suihkuun.

Seuraavana päivänä saman reitin voikin sitten ajella toiseen suuntaan. Aikaa tähän menee alkukesästä melkein kaksi tuntia, mutta loppu kesästä tunti riittää samaan reittiin.
Ritva, Helsinki

***

Miellyttävin pyöräilkokemukseni on Saksasta, Moselilta, jonne on helppo matkustaa esim. lentäen FrankfurtHahnin kentälle, siitä bussilla Trieriin.

Siellä rautatieasemalla toimii polkupyörien vuokrauspiste, jonne ennalta olet voinut lähettää pituutesi,ym tiedot( polkupyörän säätämistä varten)
ja pyörä, tosi miellyttävä,kaksois jousitus ym, odottaa siellä sovitusti. Voit myös sopia, mihin jokivarsi kaupunkiin asti aiot pyöräillä ja pyörän jätät sovittuun hotelliin, josta vuokraamo hoitaa sen takaisin Trieriin.

Tosi hyvä palvelu on kokeiltu jo kahdesti. Ja pyörätiet sitten: hyvin karttaan merkittyjä, kulkevat jokivarressa tai läpi viiniviljelmien,ei pahoja ylä- eikä alamäkiä ja vähän väliä tulee vastaaan pikkukaupunki, jossa voit tankata ja nauttia ihanista vanhoista kaupunkikeskustoista.

Reitillä pyöräilijää arvostetaan- yhdellä sanalla nautittavaa liikuntaa.
Pirjo, Hämeenlinna

***

Suunnittelin ja toteutin polkupyöräretken Turun saariston rengastielle. Vaikka asun Hämeenlinnassa oli vaivatonta siirtyä retken lähtöpaikalle Turkuun, sillä linja-autossa oli helppoa ja edullista viedä pyörä mukana.
Kiersin rengastien n. 250 kilometrin matkaa yksikseni kesäkuun alussa kolme päivää.

Olin etukäteen suunnitellut reitin niin, että ajoin suunnilleen yhtä pitkiä päivämatkoja ja varasin alustavasti majoitukset reitille osuneista B&B majoituspaikoista. Tämän koin käteväksi, sillä näin majoitus- ja keittovarusteiden puuttuessa matkatavarat mahtuivat kahteen pyörälaukkuun.

Lisäksi oli ylellistä, kun iltaisin pääsi saunaan, yöksi nukkumaan puhtaisiin lakanoihin ja aamuisin ennen tielle lähtöä sai täyttää vatsan valmiista monipuolisesta aamiaispöydästä. Ja sainpa aina evästä mukaankin. Eihän tällainen valmiiden palvelujen käyttäminen ole edullisin tapa reissata, mutta ei kallistakaan. Ja bonuksena sain lukuisia antoisia keskustelutuokioita paikallisten palveluyrittäjien kanssa.

Matkaa tehdessä koin tarpeellisiksi varusteiksi pyörässä tankolaukun, jossa on hyvä kuljettaa kameraa, puhelinta ja eväitä yms kevyttä pikkutavaraa. Lisäksi tankolaukun päällä olevassa karttataskussa on hyvä pitää esillä reittikarttaa, josta voi vaivatta seurata matkan etenemistä. Kirkasvärinen huomioliivi yllä ei paljon painanut, mutta selvästi lisäsi autoilijoiden ’kunnioitusta’ muun liikenteen seassa liikkuvaa pyöräilijää kohtaan.

Saariston rengastie merimaisemineen ja kiireettömine lossimatkoineen viehätti minua kovin. Pyöränä minulla oli tavallinen 7-vaihteinen yleispyörä.
Minun pyöräilyretkeen liittyi myös geokätköjen etsiminen. Samalla kun retken kulkua valmistelin, katselin reitille sopivasti osuvia kätköjä. Kätköjen etsimisellä oli mukava tauottaa päivittäisiä pyöräilyetappeja, ja joka päivä olinkin varautunut n. viiden kätkön hakemiseen. Muutamat kätköistä olivat paikoissa, että rengastien reitiltä piti poiketa jopa joitakin kilometrejä sivuun, mutta silloin maisemat varmasti palkitsivat vaivan.

Kolmannen päivän iltana Turkuun palattuani laitoin taas pyöräni bussin tavaratilaan ja siirryin yksitoikkoista kymppitietä takaisin kotiin linja-autokyydillä.

Matkan onnistumisesta innostuneena toteutin myöhemmin kesällä saman mallin mukaisesti kahden päivän pyöräretken Hämeen Härkätietä Turusta Hämeenlinnaan. Ja tulevana kesänä on suunnitelmissa vastaavanlainen pyöräily Ahvenanmaalle sekä sisämaassa Päijänteen ympäriajo.
Jouko, Hämeenlinna

***

Tästäpä polkaisen Hattulan Siukolasta kesäaamuna kohti Vantaata, vettä siemailen tasaisin välein pyötätelineen pullosta. Poikkean Hattulan uuden kirkon kupeesta vanhalle Hattulan sillalle ja siitä alas Mierolan Grillille. Veneitä rannassa ja jätskikin maistuu.

Jos oikein historian havinaa kaipaa, niin poikkean joskus Vanhassa Kirkossa ja kiipeän kellotapuliin.

Katinalassa poikkean sieppaamassa jotain suolaista purtavaa (siinä lihakaupassa Puutarhaliikkeen lähellä )

Jos en valitse keskustan kautta reittiäni Hämeenlinnassa ( silloin voisi poiketa Kesäteatterimaisemassa ja katsella komeaa Hämeen linnaa
ja ajaa mukulakivistä reittiä: uusi kirjasto, Sibeliuksen syntymäkoti, Piparkakkutalon viehättävä miljöö, Wetterhofin käsityöliike,vähemmän
innostava linja-autoasema...) , niin ajan Tiiriön kauppakeskuksen sivuitse kohti vanhaa Hämeenlinna-Helsinki-tietä.

Tienvarsipenkat ovat ihan hyviä eväittensyöntipaikkoja! Aina mukana omiakin eväitä.

Ennen Linnatuulen "pissipaikkaa" olen uinut paikassa, jota ei nyt oikein voi suositella "hienoille Rouville" , mutta mulle se on kelvannut ainakin kovilla helteillä: joki, jossa on pienten kalastusveneitten laskupaikka. Puskien suojassa voi vaihtaa kuivaa ylle.

Sittenpä kohti Riihimäkeä: Lasitehtaan museo on hyvä taukopaikka ja ruokaa ja juomaa saa, Ruusa-kahvila tauottaa ja hämäläiset peltomaisemat ovat vaihtuneet uusmaalaisiin.

Nurmijärvi ja Aleksis Kiven Taabori-maisemat, niille jotka haluavat hyräillä "..täss` seison ma kultani kanssa ja kiharam`tuulessa liehuu.." Jatkan sinne poikkeamatta ja Vantaan kulttuurimaisemasta valitsen Vantaankosken Kuninkaantien pätkän:uusittu Viilatehdas koskimaisemineen ja lounasravintola vanhassa ruotsalaisessa koulussa ( myöh.Vantaan kurssikeskuksena) ja joenvarsipyöräreitti kumpaa puolta vaan jokea.

Ja kun Ylästö on saavutettu, niin matkaan on kulunut päivä tai 6-7 tuntia kilpapyörälläni!
Seija, Vantaa

***
Helsingissä pyöräilen merenrantoja pitkin ja on aivan upeaa. Näkee ja kokee paljon erilaista on kahviloita, veneitä ja meri kimmeltää. Kun ajelee pitemmän matkan niin on hieno kahvila Taka-Töölössä Merikannontien läheisyydessä Soutustadionin kohdalla. Pieni kahvila rakennus mutta viehättävä on pöydät ulkona niin voi nauttia merituulesta ja merimaisemasta. Sitten jaksaa taas pyöräillä kotiin päin. Ajelee vaikka vielä Töölönlahden ympäri ja sielläkin makava ulkokahvila Linnunlaulun kohdalla.
Liisa, Helsinki

***

Kajaanista Paltaniemen ja RIstijärven kautta Hyrynsalmellle.Parhaat nähtävyydet paltaniemen kirkko ja hautuusmaat, saukkovaaran laskettelukeskus ja luonnonkaunista järvien ympäröimää Suomea. Matka kesti 3 vuorokautta ja yövyin ja söin sukulaisten luona-.
Jari, Kajaani

Sisältö jatkuu mainoksen alla