Miljoonakaupunki Moskova voi tuntua hankalalta hahmottaa ainakin lyhyellä viikonloppumatkalla. Moskovassa viisi vuotta asunut matkailuammattilainen kertoo, mihin kannattaa mennä.

1. Bolsoi-teatteri – suurin, kaunein ja perinteisin ooppera- ja balettitalo Moskovassa (kuvassa). Joutsenlammen ensiesitys oli Bolsoissa 1876.

2. Leo Tolstoin kotimuseo. Venäläisen kirjallisuuden ystävälle on ”upeaa ja mahtavaa” olla talossa, jossa Leo Tolstoi on asunut ja kirjoittanut. Ulitsa Lva Tolstovo 21, metro Park Kultury.
 
3. Cafe Pushkin on nimestään huolimatta ravintola, jonka tunnelma on nostalginen, sisustus 1800-luvun romanttista tyyliä. Klassisesti valmistettua hyvää ruokaa, joka on kalliin hintansa väärti. Tverskoje Bulvar 26 A, metro Pushkinskaja.
 
4. Jokiristeilyllä Moskova-joella näkee paljon lyhyessä ajassa. Maisemasta voi bongata mm. legendaarisen Lusnik-hallin, jossa ennen pidettiin Isvestija-turnaus, nykyään Baltica-turnaus.
 
5. Kolomenskojen ulkoilualue sijaitsee joen rannalla noin 10 kilometriä Kremlistä etelään. Se oli aikoinaan Venäjän hallitsijoiden suosima virkistäytymispaikka, ja siellä voi nauttia kauniin luonnon lisäksi vanhasta arkkitehtuurista. Alueella on mm. keisarillinen kartano ja sipulikupolikirkkoja. Metro Kolomenskaja.

Vinkit antoi myynti- ja markkinointijohtaja Maarit Haavisto Venäjän matkoihin erikoistuneesta matkatoimisto Lähialuematkoista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vai kiinnostaisiko sittenkin Pariisi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla