800 metriä hienoa hiekkarantaa, palmuja ja aurinkotuoleja - Pariisissa? Kyllä, heinä-elokuussa Paris Plages -tapahtuma näyttää Pariisista aivan uuden puolen.

Paris Plages - eli  Pariisin uimarannat -tapahtuma muuttaa vajaan kilometrin pätkän Seinen vartta houkuttelevaksi hiekkarannaksi palmuineen ja vesiurheilumahdollisuuksineen.
 
Rannalle kipataan tonneittain valkoista hiekkaa, ja se varustellaan aurinkotuoleilla, pikkuisilla juomakioskeilla, pöydillä ja tuoleilla.
Ja kun tapahtuma käynnistyy heinäkuun 20. päivä, Seinen varsi täyttyy bikini- ja shortsiasuisista pariisilaisista, niin lapsista kuin aikuisista.

Entä voiko siellä uida?

Tuolloin Seinessä eivät putputakaan suuret turistilautat, vaan siellä melotaan, soudetaan ja poljetaan pienillä aluksilla, joita kävijät voivat vuokrata.
 
Aktiviteetit vaihtelevat vähän vuodesta toiseen, mutta Seinen rannalle on rakennettu ainakin maastopyörärata ja siellä on pelattu petankkia ja minigolfia.

Kuumana kesäpäivänä voi virkistäytyä sumuvesipuutarhassa. Iltaisin alueella järjestetään konsertteja.
 
Mutta voiko siellä uida? Seinessä uimista ei suositella, mutta aikaisemmissa Paris Plages -tapahtumissa paikalle on rakennettu uima-allas.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pariisin uimarannat 20.7.-20.8.
Lisää tietoa Paris Plages- ja muista Pariisin tapahtumista

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla