Naislukijamme huolena on tinnitus eli korvien soiminen, johon ei ole parantavaa hoitoa. Jotain voi ehkä silti vaivalle tehdä.

75-vuotias nainen kysyy:

Minua vaivaa korvien soiminen, tinnitus. Jo työikäisenä korvat alkoivat soida. Saan soimiselta kyllä nukuttua. Hankalinta on, että olen niin herkkä äänille ja suuntakuulo on onneton.

Minun on pidettävä korvatulppia aina mukana. Jos menen vaikka lastenlasten konserttiin, minun on laitettava tulpat korviin. Enkä tietenkään kuule sitten juuri mitään. Läheiseni valittavat, että puhun turhan äänekkäästi. Löytyykö apua?

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

ET-lehden omalääkäri Risto Laitila vastaa:

Tinnitus on joskus piina. Ei näy ulkopuolisille, on sinänsä viaton mutta monesti elämänlaatua nakertava riiviö. Onneksi saat siltä nukuttua. Se kertoo sopeutumisesta, vaikka melkoisia vaikeuksia tuottaakin. Parantavaa hoitoa ei valitettavasti ole.

Se ei tarkoita, etteivätkö tinnituksen hoitoon perehtyneet korvalääkärit ja heidän kanssaan yhteistyössä olevat muut ammatti-ihmiset voisi lainkaan tukalaa tilannettasi helpottaa.

Kuuloliiton tai vaikka tinnitusklinikka.fin sivuilta löydät tietoa ja vinkkejä, mistä suunnasta sinun kannattaisi lähteä apua etsimään.

Mitä haluaisit kysyä Ristolta terveydestä?

Lähetä kysymyksesi sähköpostitse et-lehti@sanoma.com ja kirjoita viestin aiheeksi Omalääkäri. Voit lähettää kysymyksen myös netissä etlehti.fi/kysyristolta tai postitse ET-lehti, Omalääkäri, PL 100, 00040 Sanoma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla