Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Mummon tekemät ruoat jäivät makumuistiin. Herkullinen mummonsalaatti valmistetaan uudella tavalla. 

Moderni mummonsalaatti

4 annosta, 50 minuuttia

 

1/2 pehmeälehtinen salaattikerä

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

8-10 uutta perunaa keitettynä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

6 retiisiä

1 avomaankurkku tai 1/4 kurkku

16 sokeriherneenpalkoa

4 kananmunaa

1 ruukku tilliä

YRTTIKASTIKE

2 ruukkua basilikaa

1/2 ruukku tilliä

1/2 ruukku sitruunamelissaa

1 dl oliiviöljyä

2 rkl omenaviinietikkaa

1 rkl juoksevaa hunajaa

1/2 tl suolaa

1/3 tl mustapippuria myllystä

YRTTIKAURAVAAHTO

1 tlk (2 dl) kauravispiä

4 rkl yrttikastiketta

 

  • Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti. Leikkaa kypsät perunat, retiisit ja kurkku suupaloiksi.
  • Kiehauta herneenpalkoja suolavedessä (1 tl suolaa / 1 l vettä) pari minuuttia. Valuta ja upota ne heti jääkylmään veteen. Valuta jäähtyneet palot ja puolita ne.
  • Keitä kananmunia 5-6 minuuttia. Kaada vesi pois, anna munien seisahtaa minuutti ja jäähdytä ne sitten kylmässä vedessä. Kuori ja halkaise munat.
  • Laita kaikki yrttikastikkeen ainekset teho- tai sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  • Vaahdota kaurakerma kuohkeaksi sähkövatkaimella. Sekoita vaahtoon yrttikastiketta. Yhdistä loppu yrttikastike perunoiden joukkoon.
  • Kokoa salaatti. Levitä yrttikauravaahto laakeaan tarjoiluastiaan. Laita kananmunat, yrtti-peruna-seos, kurkut, retiisit, salaatit ja herneet vaahdon päälle. Lisää runsaasti hienonnettua tilliä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tässä 2020-luvun mummonsalaatissa kermaviili vaihtuu kaurakermaksi, joka maustetaan tuoreilla yrteillä.

Ohje on julkaistu ET-lehdessä 11/2022.

Sisältö jatkuu mainoksen alla